”Odnos Srbije i Rusije će se zakomplikovati”

0

Srbija će u jednom trenutku morati da bira između Rusije i EU: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Rusije Vladimir Putin
 

Mur je, povodom stava Srbije da se neće pridružiti sankcijama koje EU uvodi Rusiji, istakao da SAD poštuju takav stav Srbije, ali da je pitanje kako će se EU odnositi prema takvom stavu.

 

Pročitajte još:

* "Srbija neće još dugo moći da bude neutralna oko Ukrajine"

* Srbija će se odreći Rusije

* ”Srbija će odlučivati između Zapada i Rusije”

"Ivica Dačić je, sada, u svojstvu ministra spoljnih poslova govorio sasvim jasno o tom pitanju. Mi poštujemo njegov stav i stav Srbije u tom pogledu. Međutim, pitanje sa kojim će se Srbija brzo suočiti, kako se bude približavala EU, je da će Brisel i zemlje članice Unije očekivati da Srbija podrži stav EU o tom pitanju", rekao je Mur za "Glas Amerike".

 

On smatra "da će Vlada u Beogradu dojeti ispravne odluke o tim pitanjima naročito kada se ima u vidu izuzetna zabrinutost u svetu povodom ilegalne ruske aneksije Krima i drugih akcija Rusije u Ukrajini".

 

Mur je rekao da SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, koji se zasniva na predanosti normalizaciji odnosa sa Prištinom i evropskoj budućnosti Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here