EPA/Toms Kalnins

Aviokompanija Vizer (Wizz Air) oglasila se o incidentu na svom letu Bilund – Tuzla.

Muškarac je, nakon što su putnici dobili informaciju da će avion zbog magle umesto u Tuzlu sleteti u Beograd, počeo da divlja, pokušao da otvori vrata, vikao, psovao i pljuvao.

– Let aviokompanije Vizer W6 4278 Bilund – Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmeren je na Beograd. Nakon objave o preusmeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dvoje putnika. Naše kabinsko osoblje rešilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sleteo, a po sletanju neposlušni putnici su predani nadležnim organima. Za ostale putnike osiguran je kopneni prevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju – poručili je iz Viz era.

Na sinoćnjem letu iz danskog Bilunda za Tuzlu dogodio se nesvakidašnji incident kada je muškarac za kojeg su mediji objavili da se radi o danskom državljaninu Sulejmanu Imamoviću pokušao da otvori vrata aviona u vreme leta jer je avion preusmeren u Beograd. Muškarac nije želeo da ga “vode u Srbiju”.

Nakon njega je, pisali su mediji, vrata pokušala da otvori njegova supruga. Muškarac nakon serije uvreda intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here