Oktobarski susreti pisaca dijaspore

0

 

Aleksandar Čotrić

Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta organizuje Oktobarske susrete pisaca dijaspore 2014. Susreti, koji se tradicionalno događaju u vreme Sajma knjiga u Frankfurtu (8. 10. – 12. 10.), počinju sutra u 19.30, promocijom knjige "O Ljubavi s ljubavlju – Dečji iskazi i aforizmi", Svetlane Matić i Aleksandra Čotrića. Promocija će se održati u sali Saalbau – Gallus, Frankenallee 111, 60326 Frankfurt.
Oktobarski susreti pisaca dijaspore nastavljaju se u subotu u 19.00, svečanim programom u velikoj dvorani Srpskog kulturno-umetničkog društva Oro, Heddernheimer Landstr. 151, 60439 Frankfurt.
Na ovogodišnjim susretima se očekuju gosti iz Evrope i matice, između ostalih, Novica Sovrlić, književnik iz Kosovske Mitrovice i predsednik Književnog društva Kosova i Metohije, zatim, Aleksandar Čotrić, aforističar i član skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Svetlana Matić, književnica iz Beča, Mehmed Pargan, književnik i novinar iz Tuzle (BiH), dr Aleksandar Milošević, pesnik iz Stokholma, Nikola Šuica, prozni pisac, satiričar i pesnik iz Pariza, Dragica Šreder, književnica i prevodilac iz Hildena, kao i brojni pisci Udruženja srpskih pisaca Švajcarske i pisci iz Minhena, Štutgarta i drugih delova Nemačke
U okviru programa pripremljen je prikaz antologije "Moja domovina – tvoja domovina".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here