Omaž Đorđu Novkoviću

0

U prepunoj dvorani Centra Sava u sredu uveče održan je koncert u čast Đorđa Novkovića. Svojevrsni omaž kompozitoru i autoru 3.000 pesama okupio je pevačke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije. Na jednom mestu našli su se Boris Novković, Željko Bebek, Kaliope Bukle, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Vlado Kalember, Kemal Monteno, Neda Ukraden…
Koncert je otvorila Tereza pesmom "Stari Pjer", gromoglasnim aplauzom pozdravljena je Gabi Novak koja je otpevala pesmu "Hrabri ljudi", a Kemal Monteno se obratio publici.
– Večeras pevam za mog Đorđa, Čobija, za sve vas, i za mog dragog Đorđa Marjanovića – rekao je Kemal, dok je Tereza pozvala prisutne da aplauzom pozdrave Marjanovića koji je sedeo u prvom redu. Posebno emotivan bio je Boris Novković, sin čuvenog kompozitora.
– Drago mi je što sam, osam godina nakon što sam se oprostio od Đorđa, ponovo u gradu koji je uvek voleo njegovu muziku. Neizmerno sam srećan što je inicijativa za ovaj koncert potekla upravo iz Beograda- rekao je Boris, koji je otpevao "Malo mi je jedan život s tobom".
Velikim aplauzom pozdravljena je Neda Ukraden, koja je otpevala hit "Zora je", dok je koncert završen zajedničkom pesmom svih učesnika koji su otpevali hit "Nek živi ljubav".

 

Prijem kod ambasadora
U publici su sedeli glumac Ljubiša Samardžić sa suprugom, kao i ambasador Hrvatske Gordan Markotić, koji je za učesnike koncerta, priredio prijem u svojoj rezidenciji u Beogradu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here