Omladina hoće igru

0

 

Među cenjenim gostima bio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, koji je na kraju programa dobio poklon od predsednika "Izvora" Miodraga Cvetkovića.

Posle završne ceremonije počelo je narodno veselje, gde su se svi uhvatili u kolo. Te večeri organizovana je i bogata tombola, a mnogi su se počastili slatkišima i tortama.

– Došao sam na poziv ovog kluba da prisustvujem zabavi i zadovoljstvo mi je da pružim podršku njihovim nastojanjima u očuvanju i negovanju naše tradicije i kulture – kazao je za "Vesti" Darko Tomaš, naglasivši da na području njegove opštine živi 52.000 stanovnika, a čak 7.000 je na privremenom radu u inostranstvu, od kojih značajan deo boravi u Švajcarskoj, pogotovo u kantonu St. Galen.

 

Pokloni za Taneta

Članovi "Izvora" priredili su prijatno iznenađenje svom umetničkom rukovodiocu Tanetu Milićeviću i njegovoj ženu Tatjani. Pozvali su ih na binu, gde su im uručili prigodne poklone – cveće, velikog medu i kovertu. Razlog je bilo rođenje prinove u porodici Milićević – sina Damjana.

– Došao sam da, između ostalog, razgovaramo o tome da opština Prnjavor pomogne u realizaciji infrastrukturnih projekata u mesnim zajednicama iz kojih ovi ljudi potiču. Ovo je i dobra prilika da otvaramo neke nove teme i dijaloge, sklapamo prijateljstva…

 

Izuzetno sam zadovoljan ovim što sam video, a prvenstveno me raduje veliki broj mladih koji su bili na ovoj priredbi – rekao je Tomaš.

– Osmomartovska zabava naša je tradicija i tada u goste pozivamo i neke od bratskih folklornih udruženja kako bi se zajedno proveselili. Uostalom, mladi to i traže – druženje uz pesmu i kolo, kaže za "Vesti" Miodrag Cvetković, predsednik "FMD "Izvor".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here