“Orlići” slavili u Severnoj Irskoj, ali su im put do baraža za EP trasirali Grčka, Španija i Turska!

0

FOTO: Ilustracija
 

Srbiji je pre susreta u Portdaunu bio neophodan jedino trijumf od pet golova razlike kako bi imala teoretske šanse da se nađe u baražu, jer ima bolji međusobni skor sa Belgijancima. Ubedljiva pobeda vratila je mladim fudbalerima nadu da mogu da se nađu među četiri najbolje drugoplasirane selekcije koje će u "plej-of", ali im je za konačan cilj bila neophodna pobeda Španije nad Austrijom, Grčke nad Poljskom i da pobednik okršaja između Švedske i Turske ne slavi sa tri gola razlike.

 

I, sve se poklopilo, pa su izabranici Radovana Ćurčića izvadili vizu za kontinentalnu smotru najboljih kao četvrta najbolja drugoplasirana selekcija.

 

Pružili su "orlići" odličnu partiju zahvaljujući hrabrom pristupu i konstantno stvarali šanse pred golom Severne Irske. Srbija je otpor domaćina slomila u kratkom intervalu, u periodu između 34. i 36. minuta, kada je postigla dva gola preko Aleksandra Pešića i Slavoljuba Srnića.

 

Drugo poluvreme "orlići" su započeli ofanzivno, baš kao na startu meča. Pretili su Pantić i Kostić, ali se do trećeg gola čekalo do udarca Slavoljuba Srnića u 56. minutu, kada je ispravio stativu posle šuta strelca prvog gola. Samo dva minuta kasnije Pešić je asistirao skupocenoj akviziciji Štutgarta Filipu Kostiću za 4:0.

 

I, baš u jeku napada Srbije, stative Čavrića, Severna Irska je u 67. minutu preko Brobela zatresla mrežu Srbije i otežala posao "orlićima".

 

TABELA  
Pozicija O Po N Pr GR B
1. Italija 8 6 0 2 19:7 18
2. Srbija 8 5 1 2 18:10 16
3. Belgija 8 5 1 2 15:7 16
4. Kipar 8 2 0 6 7:21 6
5. S. Irska 8 1 0 7 3:17 3
Legenda: O – odigrani mečevi; Po – pobeda; N – nerešeno; Pr – poraz; GR – gol razlika; B – bodovi.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here