Pexels

Jednostavni saveti za one koji rade na stvaranju figure iz svojih snova.

Lepo telo nije nužno savršeno telo, već ono koje vam se dopada i u kom se osećate srećno i udobno. Evo devet osnovnih pravila koja će vam pomoći da svoje telo učinite zaista lepim i punim energije:

1. Redovno vežbajte. To može biti bilo šta: trčanje, joga, plivanje, vožnja bicikla ili čak baštovanstvo. Glavna stvar je da bilo koji sport koji odaberete treba da vas čini srećnim, a ne da trenirate zbog “supermoći”.

2. Jedite zdravu hranu, puno svežeg voća i povrća, zdravih proteina i zdravih masti. Zapamtite da je visokokvalitetni holesterol iz masti važan za uravnoteženo funkcionisanje hormonalnih i drugih sistema. Takođe pokušajte da smanjite količinu prerađene hrane, šećera i soli u ishrani.

3. Ne zaboravite na hidrataciju. Pijte dovoljno vode ujutru da bi vaša koža bila hidrirana iznutra, a telo zdravo. Posle 17:00 postepeno smanjite unos vode kako ne biste dodatno opterećivali bubrege.

4. Ograničite konzumaciju alkohola, a ako možete, potpuno odustanite. Zapamtite: koristi vina su u velikoj meri preuveličane.

5. Poboljšajte kvalitet sna: pokušajte da zaspite pre ponoći i spavajte dovoljno sati (najmanje sedam). Stvorite udobne uslove za spavanje u spavaćoj sobi: kupite ovlaživač, dobro provetrite prostoriju, eliminišite sve izvore svetlosti.

6. Odredite “praznine” u svom načinu života i spremite se da vodite računa o svom telu i zdravlju, jer je to glavni kapital svakog čoveka.

7. Vaše telo zaslužuje da se prema njemu dobro postupa: ne upoređujte ga sa drugima, uvažavajte ga i poštujte. To može biti masaža u SPA centru vikendom, kupka sa aromatičnim uljima i magnezijumskom solju ili svakodnevna upotreba krema posle tuširanja. Volite svoje telo i prihvatite ga kakvo jeste.

8. Neće biti moguće izbeći stres. Stoga redovno praktikujte tehnike opuštanja kao što su meditacija i joga.

9. Pronađite balans između odmora i aktivnog načina života.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here