Osta Bosna ponosna

0

Izjednačenje: Vladimir Matijević
 

Za bosansku ekipu je ovo bila veoma bitna utakmica u borbi za opstanak u Krajsober ligi, pa se očekivala velika borba, a nisu izostale i sitne provokacije, uglavnom od gostiju.

 

Foto galeriju sa utakmice pogledajte OVDE

 

Prvih 20 minuta je pripalo domaćoj ekipi Tempa. U 17. minutu, posle dobro izvedenog kornera Nikolića nabačenu loptu Jovan Stojanović glavom šalje u mrežu Bosanaca i dovodi u vođstvo od 1:0 svoju ekipu. Bosanci su odgovaraju u 33. minutu preko Adisa Pite, takođe glavom, posle izvedenog slobodnog udarca sa desne strane. Sa rezultatom 1:1 se otišlo na pauzu.
 

KRAJSOBER LIGA: KSV Tempo – SV Bosanci 2:2 (1:1)

FRANKFURT – Stadion: Nidapark. Gledalaca: 180.
Strelci: Jovan Stojanović u 17. i Vladimir Matijević u 72 minutu za Tempo, a Adis Pita u 33. i Alen Mehmedinović u 60. minutu za Bosance.
Žuti kartoni: Stojanović i Zv. Vasiljević iz Tempa, a Fejzić, Polimac i Mehmedinović iz Bosanaca. Žuto-crveni karton: Brajanac (Bosanci).


TEMPO
: Jevtić, Matijević, Lakić (Rašević), Marković, Zv. Vasiljević (Zo. Vasiljević), Malić, Babić, Stojanović, Nikolić, Dubačkić, I. Šešum (Malbaša).
SV BOSANCI: Selimović, Remzudin, Čakrlija (Muslić), Cortinel, Murić, Kavgić, Polimac (Ivanov), Muslimović, Brajanac, Pita, Fejzić (Mehmedinović).

Pozicija na tabeli:
5. Tempo 27 15 7 5 71:35 52
15. SV Bosanci 28 7 5 16 35:61 26

 

U nastavku igre bosanski fudbaleri su bili nešto agilniji i posle nekoliko neuspelih akcija uspeli su u 60. minutu da postignu gol. Strelac za 2:1 bio je Alen Mehmedović, koji je samo nekoliko minuta pre toga ušao u igru. Posle preuzimanja vođstva, koncentracija gostiju je prilično opala, što su igrači Tempa uspeli da iskoriste pa su recept za prvi gol primenili i kod izjednačujućeg pogotka.

 

Matijević i dogodine

Uprava KSV Tempo je postigla dogovor da trener prve ekipe za narednu sezonu 2014/15 bude i dalje Vladimir Matijević. Za pomoćnog trenera prve ekipe je izabran Nenad Malbaša. Trener druge ekipe Tempa će biti Njegoš Kojić, a za trenera golmana je postavljen Dejan Krčmar.

Ponovo je Nikolić iz kornera nabacio, a Vladimir Matijević je loptu samo očešao glavom i ona je završila u mreži Bosanaca. Priliku za pobedu imao je Tempo u 89. minutu kada su Nikolića oborili u kaznenom prostoru, ali je udarac sa bele linije Bore Markovića golman Selimović uspeo da odbrani.

– Tempo je bio bolji samo u prvom delu, ali je kod nas problem što nam je potrebno mnogo šansi da bismo dali gol. I sada smo imali dosta šansi, ali je golman Tempa skoro sve odbranio. To nam se dešava u poslednjih nekoliko utakmica – kaže za "Vesti" Admir Malohović, navijač bosanske ekipe.

– Naš problem je bio u tome što smo igrali bez sedmorice standardnih prvotimaca. Kompletna odbrana nam nije igrala zbog povreda, odsustva i jednog crvenog kartona. Nedostajali su Maksimović, Kovačić, Drljača, Mihailović, Rajković, Marinković i Kapur. Oba gola smo primili iz standardnih situacija zato što nam odbrana nije uigrana – objasnio je Vladimir Matijević, trener i strelac izjednačujućeg pogotka.

KSV Tempo već večeras od 20 sati ima novu prvenstvenu utakmicu protiv Hedernhajma na svom terenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here