Oštetio budžet Srbije za 31 milion dinara

0

Kako je danas saopštila ta uprava, J.J. je od novembra 2007. do avgusta 2008. godine prodao robu u vrednosti od 59 miliona dinara "na crno", a da bi to prikrio u poslovnim knjigama evidentirao je lažne izlazne račune.

On je nezakonito raspolagao podignutom gotovinom sa tekućeg računa preduzeća i računa raznih fizičkih lica u iznosu od 5,9 miliona, zloupotrebom službenog položaja pribavio protivpravnu imovinsku korist od 64,9 miliona dinara i izbegao plaćanje poreza na dohodak građana na prihode od kapitala od 16,2 miliona dinara.

U nameri da izbegne plaćanje poreza, od februara do decembra 2008. godine, pribavljanjem lažnih ulaznih računa od dobavljača ukupne vrednosti 60,7 miliona dinara i neevidentiranjem prodaje dobara u vrednosti od 24,3 miliona dinara, nezakonito je izbegao obavezu plaćanja PDV-a u iznosu od 13 miliona dinara.

Takođe je, od marta do juna 2008. godine, unošenjem podataka o fiktivnoj nabavci dobara u vrednosti od 11,1 miliona dinara u poreske prijave PDV-a, neosnovano uvećao poreski kredit za iznos od 1,7 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here