Otadžbini 80 tona pomoći

0

Mirjana među mladima koji su se nesebično potrudili da pomognu
 

Srpski klub "Nikola Tesla" je do sada sakupio 5.850 evra a Vidovdan 3.500 evra. Od ovih sredstava je plaćen tranSPORT i dokupljene najpotrebnije namernice. Ugledni ugostitelj Miladin Mačkić je u svom objektu cafe ex-džu sakupio 1.840 evra, koje je ustupio klubu "Nikola Tesla", kako bi pomogli ugrožene u poplavama. Ukupno je dosad poslato 80 tona humanitarne pomoći u vrednosti od 120.000 evra. Mirjana nije želela da govori o svom doprinosu akciji jer smatra da joj je to bila dužnost. Umesto toga je naglasila da je ponosna na sve koji su učestvovali u ovoj akciji, pogotovo mlade.

– Dragi moji prijatelji ponosna sam na sve nas šta smo uradili za naš nastradali narod od poplave. Ponosna sam na našu omladinu koja je vredno radila u pakovanju i tovarenju kamiona. Želim da se zahvalim svima iz srpskih klubova "Nikola Tesla", Vidovdana, Kulturno umetničkog društva Ostrog iz Linca kao i Bosiljka iz Velsa i svim prijateljima koji su pomagali. Ako sam nekoga zaboravila molim vas da mi ne zameri – istakla je ova neumorna žena.

Pomoć je skupljana u sedištima udruženja "Nikola Tesla", Vidovdan i Bosiljka iz Velsa, kao i u centrali Eduard Šs-Straše 19, gde su prostorije bile ustupljene od strane našeg velikog prijatelja gospodina Aleksandra Čenića.

Ne sme se zaboraviti da osim zahvalnosti Mirjani, posebne pohvale idu braći: Malešević Slavku i Željku, Jeleni Nišavić, Dariju Dujakoviću, Mladenu Kovačeviću… i mnogima drugim. Veliki broj omladine je pomogao u sortiranju, pakovanju što sve naše zemljake u ovom delu Austrije čini ponosnima.

 

Za 13 dana pet šlepera

Za 13 dana akcije prikupljanja pomoći iz sabirnog centra CA Grupe poslato je pet kamiona šlepera i jedna kombi ugroženima u poplavama. Prvi prevoz robe organizovan je 20. maja, kada su Jugoslav Marjanović i Miladin Zelenkić odvezli kamion u Derventu i predali Crvenom krstu Republike Srpske. Dva dana kasnije je utovaren drugi kamion koji je otišao za Srbiju u Šabac.
Posebna zahvalnost ide na adresu Milana Obradovića koji je vozio kamion. Već u petak 23. maja treći kamion je utovaren i upućen za Banjaluku sa vozačem Radoslavom Pejićem. Kakav je odziv bio za prikupljanje pomoći najbolje potrvđuje činjenica da je četvrti kamion iz Linca upućen za Valjevo u subotu 24. maja sa vozačem Mihailom Zubićem.
Konačno peti šleper utovaren je za krtako vreme i poslat u Bijeljinu sa vozačem Borisom Popadićem. Prikupljanje pomoći se nastavlja tako da valja uskoro očekivati da će biti još tranSPORT, kako je planirano otići ugroženima u Paraćinu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here