Srpski teniser Novak Đoković kaže da mu je žao što nije igrao od starta egzibicionog meča sa Janikom Sinerom u Adelajdu i ističe da je morao da odradi tretman sa fizioterapeutom.

Prvi reket sveta odigrao je samo jedan set protiv Sinera, pošto ga je u prvom odmenio Filip Krajinović. Kako se navodi, razlog je problem sa zglobom desne šake.

– Žao mi je što nisam mogao da igram od početka. Morao sam da odradim jedan tretman sa fizioterapeutom i nisam se najbolje osećao u poslednjih nekoliko dana. Želeo sam da igram… Ali to nije lako. Ipak, profesionalci smo, učimo kroz godine da igramo sa bolom. Ovo je samo pitanje toga da li je bol podnošljiv ili ne – rekao je Đoković.

Iako samo polovičan i prijateljski, za najboljeg igrača planete bio je to premijerni meč u godini i prvi posle dvonedeljnog karantina u Adelajdu.

– Dolazimo iz teškog trening bloka i slede ATP kup i Australijan open, čekaju nas iza ugla. Ne želiš da rizikuješ previše. Ali emocije su bile prejake i kada sam video pune tribine, morao sam da igram – dodao je Đoković.

Novak bi trebalo da bude spreman za start ATP kupa drugog februara, a potom i za Australijan open na kojem brani titulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here