Pexels.com

Ukoliko vas muče glavobolje, pored lekova, u tome vam može pomoći i hrana. U nastavku pročitajte o kojim namirnicama je reč.

Banane

Ako osećate da počinje napad migrene, umesto prerađene hrane poput slatkiša, bolja je ideja okrenuti se bananama. Njihova tajna je u tome što brzo pružaju obilje energije i sadrže dosta magnezijuma, koji deluje blagotvorno kod ljudi koje muči glavobolja. Pored toga, čak 74 posto banane čini voda, pa je ona sjajna i za hidrataciju organizma.

Semenke

S obzirom na to da je manjak magnezijuma jedan od najčešćih nutritivnih izazivača, nadoknada ovog minerala je obavezna, a on se u ogromnoj meri može pronaći u čia semenkama, semenu bundeve i lana.

Biljni čajevi

Uz to što čaj hidrira, ako pažljivo birate biljku možete ublažiti simptome migrene. Recimo, nana je poznata po olakšanju pritiska u predelu sinusa, što je čest simptom sinusne glavobolje, a čaj od nane pomoći će i kada se inhalira i kada se pije.

Čokolada

Ukoliko vas glava boli jer smanjujete ili potpuno izbacujete kafu, jedite više čokolade. Uz to, crna čokolada je bogat izvor magnezijuma.

Pečurke

U pojedinim slučajevima, do glavobolje dolazi kod slabije apsorpcije u crevima, pri čemu može da pomogne vitamin B2. Njega najviše ima u pečurkama, potom u koštunjavom voću i jajima, a on djeluje i kao prevencija glavobolja povezanih s migrenom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here