Ovo je najbolja dijeta za 2015. godinu!

0

sheknows.com
Najbolja dijeta: Da ne veruješ koliko smršaš
 

DASH dijeta bogata je voćem i povrćem, a isključuje slanu hranu i crveno meso, fokusira se na žitarice od celog zrna, nemasno meso, ribu, piletinu, orašaste plodove i pasulj.

Ako ste u potrazi za najboljom dijetom nakon prejedanja za božićne i novogodišnje praznike, trebalo bi da probate DASH dijetu koja je proglašena najboljom dijetom za 2015. godinu. U njoj prevladava povrće, žitarice od celog zrna i niskokalorični mlečni proizvodi, a najboljom dijetom je proglašena petu godinu zaredom.

Osmišljena je za snižavanje krvnog pritiska i osobe koje pate od dijabetesa, ali i sve one koji žele zdravije da se hrane.

– Naši stručnjaci koji su radili istraživanje došli su do zaključka kako se ovom dijetom gube kilogrami zbog uravnotežene ishrane, rekla je Angela Haupt, urednica US News and World Reporta.

A šta DASH dijetu čini posebnom? Bogata je voćem i povrćem te isključuje slanu hranu i crveno meso, a fokusira se na žitarice od celog zrna, nemasno meso, ribu, piletinu i orašaste plodove. Sadrži hranu bogatu vlaknima i snižava holesterol i olakšava mršavljenje.

Za razliku od ove dijete, Paleo dijeta i Dukanova dijeta, našle su se na posednjem mestu.

Lista deset najboljih dijeta:

1. Daš dijeta

2. TLC dijeta

3. Dijeta klinike Mejo

4. Mediteranska dijeta

5. Dijeta "Vejt vočersa"

6. Fleksitarijanska dijeta

7. Volumetrics dijeta

8. Dijeta Džonija Krejga

9. Bigest Luzer program ishrane

10. Orniš dijeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here