Paketići stigli na Svetog Nikolu

0
D. Pašić
Svima osmesi na licima: Deca sa Deda Mrazom

Posle dužeg perioda osmesi i igra su se vratili u prostorije Srpskog kluba “Petar Kočić Zmijanje” iz Figena u austrijskoj pokrajini Tirol. Uprava kluba i roditelji najmlađih članova iskoristili su popuštanje mera kretanja zbog korona virusa i organizovali sve da decu u ovom udruženju obraduje Deda Mraz. U ulozi najtraženijeg čoveka pred novogodišnje praznike preuzeo je Ostoja Popadić, predsednik kluba. On je poklonima obradovao brojne mališane, a paketići su stigli iz Republike Srpske zahvaljujući preduzeću za prevoz DP turist.

– Nastavili smo lep običaj našeg kluba, da naše drage mališane obradujemo poklonima za Svetog Nikolu. Nisu nas sprečila ni ova teška vremena tako da smo i ove godine ispunili obećanja. Ozarena lica i osmeh na licima su nam najbolja nagrada i zahvalnost – kaže za “Vesti” Ostoja Popadić.

Poletarci: Najmlađi su pokazali i prve folklorne korake

Predsednik koji se odlično snašao u ulozi Deda Mraza, kaže da su deca bila s razlogom nestrpljiva dok su čekala poklone. Popadić kao važnu činjenicu ističe da su u organizaciji svega učestvovali roditelji i rodbina mališana.

– Nismo samo najmlađe obradovali nego i one malo starije, tako da su i oni veći bili iznenađeni i obradovani. Paketiće su dobila i deca koja nisu aktivna u klubu, odnosno ona koju smo poznavali i njih smo pozvali. Pored naših 27 aktivnih igrača i devet poletaraca, podelili smo još 18 paketića deci koja nisu aktivna u našem klubu ili su čak u drugim klubovima. Nisu sva deca bila u našima prostorijama pa smo 11 paketića uručeni mališanima lično, kući, jer zbog propisa nisu mogli da budu prisutni – dodaje prvi čovek “Kočića”.

Iznenađenje: Pokloni i za one malo starije

Dodelu paketića propratila je i podela reklamnog materijala za narednu godinu kalendari, olovke, upaljači, članske karte.

Popadić je svim članovima kluba i našim zemljacima poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike i najavio da u narednu godinu klub ulazi sa nadom da će biti više mogućnosti za putovanja i druženja kako u klubu tako i sa prijateljima iz bratskih udruženja. Kaže da se tako lako neće zaboraviti krajiška pesma, igre sa Zmijanja, Jablan i Rudonja, mali Lujo, Davidov jazavac, kao ni lik i ostala dela Petra Kočića.

Pozdrav mami iz krila Deda Mraza

Pozvali i bivše članove

U klubu iz Figena nisu zaboravili ni nekadašnje članove. Na poziv se odazvala Jelena koja je do pre četiri godine bila u udruženju, a u međuvremenu je postala majka. Ona je zajedno sa sinom posetila sedište “Kočića”. Predsednik Popadić kaže da su obradovali i familiju Vuković odnosno malu Viktoriju, koja će zajedno sa trojicom braće i šest sestara biti uzdanica i oslonac u životu, majci Radi i ocu Predragu.