Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije zabeležile su i četvrtu pobedu na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u kineskom Ningbou – sada je pobeđena Češka sa 3-1 (25:20, 25:22, 30:32, 25:20).

Odigrala je ekipa Đovanija Gvidetija taman koliko je bilo potrebno za trijumf, u laganom ritmu i čuvajući energiju za preostale utakmice.

U prvom setu se Češka držala do finiša, do rezultata 19:18, ali potom se Srbija odlepila i izbegla dramatičan finiš.

Čehinje su se borile, u finišu drugog seta napravile su seriju 5-0, ali je Tijana Bošković sa dva uzastopna poena završila taj deo igre.

U trećem setu je Srbija dvaput imala -3, Češka je vodila 14:11, ali svaki put kada bi Srbija ozbiljnije pristupila, uspevala bi da veže nekoliko poena. Ipak, videli smo dramu, Srbija je imala tri meč lopte, od toga jednu kontru i sjajnu priliku za Lazović, ali na kraju su Čehinje realizovale petu set loptu.

U četvrtom setu je Gvideti vratio prvu postavu, sve je brzo došlo na svoje, Buša je blistala i Srbija je ubedljivo došla do trijumfa.

Sledeću utakmicu Srbija igra sa Dominikanskom Republikom, u četvrtak na petak od 4.00. Potom slede okršaji sa Holandijom i Kinom.

Srbija je prva na tabeli sa 12 bodova, dva više od Holandije. Kineskinje kasnije igraju sa Kanadom, dosad imaju devet bodova iz tri utakmice, a Dominikanska Republika ima devet bodova iz četiri meča. Dve prvoplasirane ekipe na turniru izboriće plasman u Pariz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here