Utakmica sedmog kola ABA lige odigrana je u “Štark areni”.

Prvi večiti derbi ove sezone u ABA ligi dobio je Partizan. Crno-beli su savladali najljućeg rivala 75:72 (26:19, 17:18, 13:18, 19:17).

Partizan je mnogo bolje otvorio utakmicu, prednost crno-belih je konstantno rasla tokom prvog poluvremena i pred odlazak na odmor narasla na najvećih plus 14. Usledio je odgovor Zvezde koja se serijom 8:0 u potpunosti vratila u meč.

Većinu treće četvrtine i do sredine četvrte deonice utakmica je bila u potpunom egalu, a Partizan je imao veliku šansu da prelomi meč na 2,50 pre kraja, ali nisu domaći igrači iskoristili dva slobodna bacanja, pa je ostalo plus sedam za izabranike Andree Trinkijerija.U finišu je umalo došlo do drame posle greške igrača Partizana, ali Filip Čović je prvo napravio anmernu ličnu, a zatim i izašao sa loptom u aut, pa je pobeda ipak pripala domaćoj ekipi.

Utakmicu je obeležio katastrofalan šut za tri poena obe ekipe, Partizan 3/26, Zvezda 5/25, kao i konfuzna igra u napadu obe ekipe.

Kori Volden sa 13 i Nemanja Gordić sa 12 poena su bili jedini dvocifreni u Partizanu, dok su kod Zvezde dvocifreni bili Filip Čović (14) i Majkl Odžo (11).

Zanimljivo je da meč odigran pred samo 9268 navijača, među kojima je bilo i pedesetak pristalica Crvene zvezde.

TABELA: Budućnost i Cedevita Olimpija 6-1, Partizan, Primorska i FMP 5-2, Crvena zvezda i Mornar 4-3…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here