Partizan – povratak šampiona ili početak kraja?

0

Partizanov najjači adut: Trener Duško Vujošević

 

Očito veliki problemi za tim Duška Vujoševića pred start svake sezona postaju neminovnost. Večito ceđenje suve drenovine, tumbanje rostera i konstantni finansijski problemi ni ove sezone nisu zaobišli tim iz Humske.

 

Sada se, međutim, pojavio novi do sada neviđeni problem – BAT blokada! O čemu se zapravo radi? Svi koji su iole upućeni u košarku znaju o čemu se radi, ali za one koji ne znaju, radi se o arbitražnom sudu koji je pre mesec i "kusur" dana zadao Partizanu jak udarac, ne dozvolivši mu da registruje igrače dok ne izmiri dugovanja prema Jaki Klobučaru (dug oko 130.000 evra).

 

"Tužan početak sezone", rekao je Duško Vujošević u izjavi za medije.

 

Koliko će učešće u takmičenju nižeg ranga od Evrolige (Evrokupu) privući pažnju ljubitelja igre pod obručima koji su uljuljkano navikli da gledaju kontinentalne velikane poput madridskog Reala, Barselone, Makabija, CSKA… A sada će morati da se zadovolje Lijetuvos Ritasom, Banvitom, Krasnim Oktobrom i Hapoelom iz Jerusalima. Priznaćete, mnogo je velika razlika, previše!

 

Ko voli Partizan, veruje da će "grobari" biti oni stari i, kao i uvek, biti šesti igrač crno-belih, koji će bespoštedno i na svakom meču ostaviti srce na parketu.

 

Promene u sastavu:

 

Došli: Andreja Milutinović (Apolon), Janis Kuzeloglu (Mas Mantoulidis), Edo Murić (Krka).

Otišli: Davis Bertans (Laboral Kuća), Žofri Lovernj (Himki), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Leo Vesterman (Barselona/Limož), Aleksandar Pavlović (?), Dejan Musli (?).

Nosioci, odoše. Ostaviše dubok trag za sobom i sa punim očima suza napustiše hram košarke. Kako će Partizan bez Bogdana Bogdanovića, Žofrija Lovernja, Lea Vestermana, Davisa Bertansa…? Nećemo u ovu grupu svrstati Aleksandra Pavlovića, čoveka koji je za veoma kratak period osvojio srca navijača. Ni on sam ne zna gde će, a crno-beli deo publike, kada bi mogao da bira koga će, to bi definitivno bio Sale.

 

Došao je slovenački rprezentativac Edo Murić i na prvoj ozbiljnoj proveri dokazao da je pun pogodak. Tu su još i Grk Janis Kuzeloglu, od koga se u ovoj sezoni ne očekuje mnogo, kao i Andreja Milutinović, koji je zbog lakše povrede bio sprečen da pokaže koliko zna.

 

U poslednji čas stigla je informacija da je Partizan isplatio poslednju ratu duga Jaki Klobučaru. Da je Humsku konačno ogrejalo sunce, jeste. A, da li će za kratak period moći da registruju pojačanja, videćemo…

 

Ne zaboravite na Partizanovu najjaču kariku – Duška Vujoševića. On je od ničega pravio nešto i u najtežim situacijama izvlačio nemoguće.

 

Bilo kako bilo crno-beli jesu slabiji nego prošle sezone, ali su, kao i uvek, jedni od glavnih pretendenata za sedmi naslov najboljeg na Jadranu.

 

Sastav:

4. Milenko Tepić plejmejker, 27, 202 

5. Petar Aranitović, plejmejker, 20, 188

7. Janis Kuzeloglu, krilni centar, 19, 204

10. Boris Omer Dalo, plejmejker, 20, 195

11. Nikola Milutinov, centar, 20, 212

12. Dragan Milosavljević, bek, 25, 198

14. Đorđe Gagić, krilni centar, 24, 211

18. Đoko Šalić, centar, 19, 210

19. Mihajlo Andrić, krilo, 20, 200

22, Andreja Milutinović, krilo, 24, 198

33. Nemanja Bezbradica, krilni centar, 21, 206

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here