Partizan spasava Evroligu

0

Da prvi čovek najeminentnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu ne preteruje, svedoče i egzaktni podaci: direktan TV prenos, na preko 50 jezika, preuzeće čak 191 zemlja, dok je nekoliko dana pre isteka roka (14. april) već akreditovano preko 500 novinara. Odavno je poznaoto da je 15.700 karata rasprodato.

 

Đordi Bartomeu

 

"Prvog dana takmičenja, 7. maja, imaćemo jedno očekivano polufinale Barselona i CSKA, koji su se i prošle godine u Berlinu, takođe susreli na pretposlednjem stepeniku do vrha, i jedno neočekivano, Partizan – Olimpijakos", kaže Bertomeu i dodaje.

 

"Partizan je uneo svež vazduh u fajnal-for i Evroligu, nastavljajući sjajnu tradiciju afirmacije odličnih igrača i u isto vreme ostvarujući sjajne rezultate. Partizanov stil rada je odličan pokazatelj svima ostalima kako treba da se gradi politika jednog sportskog kolektiva".

 

Koorganizator fajnal-fora, predsednik Košarkaške federacije Francuske Ivan Mainini izrazio je žaljenje što ni posle 13 godina neće biti nijednog francuskog kluba na fajnal-foru, ali dodajući da to sigurno neće umanjiti predstojeći spektakl.

 

"Pariz i "Bersi“ su se mnogo puta do sada pokazali kao sjajni domaćini, tako će biti i ovog puta", obećava Mainini.

 

Na završnicama Evrolige, od 2000, kada su se profesionalne nacionalne lige "otcepile“ od FIBA Evropa i preuzele organizaciju najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, samo šest zemalja (Španija, Italija, Grčka, Izrael, Rusije, Srbija) mogu da se pohvale da su imale predstavnike na fajnal-foru. Inače, tek 12 timova uspevalo je u istom periodu da se domogne fajnal- fora: Panatinaikos, Virtus Bolonja, Beneton, Makabi, Barselona, Montepaski, CSKA, Fortitudo, Taukeramika, Unikaha, Olimpijakos i Partizan. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here