MN PRESS
Žarko Paspalj

Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato, izjavio je legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj.

Srbija nema zlato otkad je samostalna država, a osvojena su četiri srebra – dva na Evropskim prvenstvima, jedno na Svetskom i jedno na Olimpijskim igrama.

– Mislim da nam je potreban stranac na poziciji “četiri”, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson, prim. aut). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije – izjavio je Paspalj za “Maxbet radio”.

Paspalj je kao pozitivan primer naveo i Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca, stigla i do titule prvaka Evrope.

– Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći – istakao je Paspalj.

3 COMMENTS

  1. Ne Brate
    Ako Boga znaš
    Ne trebaju nam stranci
    Da igraju za reprezentaciju
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  2. To, još da jih dobijemo pet za sitne pare i evo nas svetskih šampiona! Pa onda za svaki ciklus pet novih i evo ti Srbije na vrhu! Baš te briga, što to nismo mi!

  3. Sram Vas bilo!
    Bolje radite sa našom decom.
    Naše škole košarke treniraju mlade igrače do 14-15 god. da bi ih što pre unovčili i poslali dalje u svet za sitne pare, pri tom sve podrede jednom detetu ako misle da je talenat, a ostale momke zanemare, zaboravši da je košarka timska igra. Žalosno je to za našu decu i našu košarku jer nam deca mlada odlaze u svet.
    NA primer Željko Rebrača je novi direktor Vojvodine a kad je došao u salu Spensa svoje juniore nije ni pozdravio, odnosno mahnuo rukom da im se javi kao mladim momcima a za novine priča drugo.
    ……….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here