Pavićević pred Partizan: Ne pobeđuju uvek favoriti

0
Foto: MN Press
Mihailo Pavićević

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je zadovoljstvo što će njegov klub imati čast da u jednom takmičarskom duelu ugosti najboljeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića.

Mornar će sutra od 17 sati dočekati Partizan u 12. kolu ABA lige.

– Bili smo u priliici da u zvaničnoj utakmici ugostimo legendu američke košarke Lerija Brauna, jedinog trenera koji je bio šampion Amerike i sa koledž timom Kanzasa, a kasnije osvojio i NBA ligu sa Detroitom. U subotu ćemo imati priliku da na takođe zvaničnoj utakmici ugostimo i najboljeg trenera Evrope svih vremena Željka Obradovića i ta činjenica čini mene kao i klub izuzetno ponosnim – rekao je Pavićević za klupski sajt.

Trener Mornara naglasio je da ne želi da priča o utakmici iz ugla budžeta kojim ove sezone raspolažu dva kluba jer, kako je naveo “ne pobeđuju uvek favoriti“.

– Ne interesuju me budžeti već moja ekipa, nezavisno protiv koga igramo. Poštujemo svakog rivala u ovoj ligi, naravno pogotovo one koji su obeležile ovo takmičenje kao što je to Partizan. Sa dužnim poštovanjem dočekujemo rivala iz Beograda, kao što smo i sve do sada i na to smo takođe jako ponosni. Tu se završava priča o protivniku – dodao je Pavićević.

On je dodao da se za sutrašnji duel spremaju kao i za svaku drugu utakmicu.

– Posle lošeg starta mi smo u dobroj seriji. Polako sve dolazi na svoje mesto, dele se uloge i daćemo maksimum da eventualno iznenadimo Partizan, koji je naravno favorit u ovom meču. Favoriti, međutim, ne pobeđuju uvek. Imali smo vremena da se spremimo za ovu utakmicu i očekujemo lepu utakmicu – poručio je Pavićević.

Bivši as Partizana, sada jedan od lidera Barana, Nemanja Gordić zna kakvo iskušenje čeka njegov tim.

– Očekuje nas jako težak meč. Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi. Od početka sezone igraju u dobrom ritmu što u ABA ligi tako i u Eurokupu, dolaze u dobrom raspoloženju u Bar, ali i mi smo u dobrom ritmu nakon četiri pobede u prethodnih pet kola. Pokušaćemo da pružimo maksimum i videćemo za šta će to biti dovoljno – kazao je Gordić.

Partizan pred ovaj duel ulazi sa skorom 9-2, dok je Mornar na učinku od četiri pobede i sedam poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here