EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Peskov

“Nemačka bi trebalo da bude zabrinuta zbog svoje umešanosti u sukob u Ukrajini, a ne zbog članka Bilda o “tajnom planu” Rusije za napad na NATO”, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

– Nemačku treba da brine njena ozbiljna i direktna umešanost u sukob u Ukrajini, a ne Bildov članak o navodnom tajnom planu za ruski napad na NATO. To bi trebalo da ih zabrinjava – napisao je Bajden na Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Peskov je napomenuo da je nemački tabloid u poslednje vreme na nivou objavljivanja “novinarskih pataka”.

Ranije je Bild, pozivajući se na “tajni dokument” nemačkih oružanih snaga (Bundesver), objavio “plan” kako bi Rusija, prema pretpostavci autora, mogla da napadne istočni bok NATO-a.

List navodi da se Nemačka priprema za rat između NATO-a i Rusije, koji bi navodno mogao da počne u leto 2025. godine.

”Na dan X, glavnokomandujući NATO-a daće naređenje da se 300 hiljada vojnika prebaci na istočni blok, uključujući 30 hiljada vojnika Bundesvera”, piše Bild.

U tekstu se navodi da bi do eskalacije rata u Ukrajini koja bi mogla da dovede do otvorenog sukoba NATO-a i Rusije moglo da dođe navodno već u februaru ove godine, u okviru aktivne ofanzive Moskve na ukrajinske snage, koje bi se, prema pisanju Bilda, povukle do juna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here