Pevačica u mercedesu

0

Seka Aleksić našla se na proveri poreznika, koje je zagolicao mercedes vredan 100.000 evra, rođendanski poklon od supruga Veljka Piljikića. Pevačica je tim povodom demantovala pisanje medija da ne plaća redovno porez. "Ja sam neko ko redovno plaća porez i u Austriji, gde sam prijavljena, i u Srbiji", izjavila je pevačica koja s medijima često ratuje.
Svetlana Seka Aleksić rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini. Majka Ibrima radila je kao službenica u fudbalskom klubu Drina, dok je otac Milorad bio zaposlen u Glinici u Karakaju kraj Zvornika, gde je radio kao mašinbravar. Seka je odrasla uz brata Necka. Iako je bio prilično brižljiv otac, Milorad je zbog svoje preke naravi pravio česte porodične incidente, svađe i skandale, što je dovelo do razvoda roditelja.
– To mi je srušilo san o toplom porodičnom gnezdu, ali sam znala da zbog nesuglasica više ne mogu da žive zajedno. A mama je moj heroj, žena koja je radila dan i noć da bi nas prehranila i izvela na put.
Seka je pohađala osnovnu školu "Mitar Trifunović" u Zvorniku, koja je sa više od 3.500 učenika bila najveća škola u bivšoj SFRJ. Bila je vrlo dobra učenica, i po rečima njenog učitelja, trebalo je samo malo pa da bude i odličan đak. Dva meseca pre završetka četvrtog razreda, u vreme kada su Seka i njeni drugari iz razreda, kao i njihov učitelj Irfan, planirali proslavu, u BiH je počeo rat. Seka je sa majkom i bratom izbegla u Banju Koviljaču, gde je završila četvrti razred osnovne škole. Te 1992. godine počinje trnovit, izbeglički put Seke i njene porodice. Biće to put ispunjen siromaštvom, oskudicom i nemaštinom. Nakon jednogodišnjeg boravka u Banji Koviljači, pevačica se sa bratom, majkom i očuhom Milanom seli u Lipolist kraj Šapca.
– To je bio najteži period u mom životu. Vihor rata promenio je život moje porodice. Nestale su sve uspomene jednog dela mog života. Fotografije, igračke.
Seku nije bilo sramota što nekad nije imala za užinu, za ekskurziju. Od malih nogu je volela da igra, peva i zabavlja ljude i mogla je satima da bude ispred ogledala i peva. Dezodorans joj je služio kao mikrofon. Znala je da mora da završi školu kako bi imala zanat u rukama. Tu svoju želju pokušala je da suzbije dok ne diplomira, ali nije uspela. Sa 14 godina počela je da peva kako bi svojoj porodici obezbedila koji dinar više, a frizersku školu je završila kako bi udovoljila majci. Prvi javni nastup imala je u kafani Evropa u Prnjavoru, gde je na proslavi mature osmaka, na nagovor drugara iz razreda, otpevala pesmu Marine Živković "Dan, dva".
Krajem oktobra 2002. godine, u hali sportova Ada u Ćupriji, održan je deseti po redu festival narodne muzike Moravski biseri, na kojem je jedna mlada pevačica na svom prvom festivalskom nastupu zapalila publiku. Bila je to Seka Aleksić, koja je s pesmom "Idealno tvoja" i osvojila prvo mesto.
U Švajcarskoj se nesrećno udala, ali i srećno razvela. Posle toga Seka je upoznala Zorana Kovačevića sa kojim počinje ljubavnu romansu, ali i poslovnu saradnju. Tumačila je lik Smokvice u trećem nastavku filma "Mi nismo anđeli" i tako ostvarila dečji san da bude i glumica. Kako je kročila na estradnu scenu bila je na udaru medija, a javnost je uzburkala raskidom petogodišnje veze sa Zoranom. Posle toga bila je u vezi sa manekenom Mladenom Radulovićem, a posle raskida sa Mladenom, Seka je našla utehu u svom kik-bokseru Veljku Piljikiću. Upoznali su se na Sekinom nastupu u Negotinu, kada je radio u obezbeđenju diskoteke u kojoj je pevala. Već sledeće godine Veljko je postao deo njenog obezbeđenja, a veoma brzo planule su i emocije. Na venčanju koje je pre tri godine upriličeno u luksuznom restoranu Franš u Beogradu, prisustvovalo je 150 zvanica. Sve životne želje je ispunila i jedino što je preostalo jeste da se ostvari u ulozi majke i tada će, kaže, njen život biti prava bajka. Iako iza sebe ima vanmateričnu trudnoću i neuspeli pokušaj vantelesne oplodnje, ona ne odustaje.
– Većinu svojih snova sam radom i upornošću ostvarila. Sada sanjam da se ostvarim u ulozi majke i da moj dom miriše na bebu, da rodim to biće koja će biti kruna moje i Veljkove ljubavi i da svaki dan uživam u njegovom odrastanju. Verujem u Božju volju da će se to desiti onda kada treba pa strpljivo čekam.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here