PL: “Jovetić” potopio Liverpul

0

Samir Nasri i Glen Džonson ponovo će da vode veliku borbu
 

Pre prvog sudijskog zvižduka pričalo se o novoj akviziciji Liverpula Mariju Baloteliju, a posle duela o junaku pobede Mančester Sitija Stevanu Jovetiću. Bez sumnje, bio je ovo najbolji meč koji je odlični Crnogorac odigrao za "građane", dok će novajlija u redovima Liverpula Lazar Marković svoj debi želeti da što pre zaboravi.

 

Liverpul je od sredine prvog dela igre delovao impresivno. „Crveni“ su konstantno bili sa velikim brojem igrača u završnici, dok se većina njih revnosno vraćala u odbranu. Ipak, žestok tempo nisu mogli da izdrže. Kiks Alberta Morena i sporu reakciju u svom kaznenom prostoru pred kraj poluvremena iskoristio je Jovetić na volšeban način doneo vođstvo domaćinu.

 

Deset minuta po povratku sa pauze Jovetić je duplirao prednost Sitija i najavio prvi poraz Liverpula na gostovanju u 2014. godini. Konačan udarac rivalu zadao je Serhio Aguero u 69. minutu, i to posle samo dvadesetak sekundi na terenu. Nadu gostima da mogu da se vrate u život pružio je autogolom Pablo Zabaleta u 83. minutu, ali "crveni" nisu imali snage za nešto više.

 

OVDE PROČITAJTE TOK MEČA:

90+5. minut – Kraj utakmice.
90+2. minut – Uzbuđenja su splasla. Siti rutinski privodi meč kraju.
85. minut – Ponovo velika prilika za Lamberta. Iskusni centarfor bio je neometan sa leve strane, pokušao je da asistira Staridžu, ali je opasnost na put ka golu otklonio Kompani.
83. minut – GOOOOOL!!! 3:1, autogol Zabalete. Tračak nade gostima dao je Pablo Zabaleta, koji je nespretno reagovao posle šuta Lamberta. Hart je u prvi mah odbranio, ali je zabaleta potom zakačio loptu dovoljno da prevari svog golmana.
80. minut – Riki Lambert je ušao umesto Rahima Sterlinga, a čitav "Etihad" je na nogama, jer Jovetić ustupa mesto Fernandinju.
76. minut – Emre Čan je zamenio Džoa Alena i posle samo dva minuta zaradio žuti karton, zbog prekršaja nad Jovetićem.

69. minut – GOOOOOL!!! 3:0 za Siti, strelac Aguero. Samo što je ušao u igru umesto Džeka, na najbolji mogući način je valorizovao odličnu loptu Hesusa Navasa i lako matirao MInjolea.

65. minut – Hart uspeva da skrene snažan šut Staridža, iskosa sa desne strane, i otkloni opasnost.
63. minut – Čim je ušao, Lazar je razmrdao ofanzivnu postavu "crvenih". Pokušao je dve asistencije, ali su defanzivci u obe prilike efikasno reagovali.
59. minut – Lazar Marković je spreman za debi u dresu Liverpula. Ušao je u igru umesto Kutinja.

55. minut – GOOOOOOL!!! 2:0 za Siti, ponovo Jovetić. Nasri je probio po desnoj strani, uputio loptu u sredinu kaznenenog prostora, a Crnogorac na maestralan način plasira loptu u mrežu.

49. minut – Nedugo potom šansa na drugoj strani. Džeko je izbio sam ispred Minjolea, ali se iz drugog plana pojavio krivac za gol Sitija Alberto Moreno i otklonio opasnost.
47. minut – Desni bek Liverpula strpljivo je izgradio akciju, poslao upotrebljivu loptu Staridžu, koji postiže pogodak, ali iz ofsajda. Ubojiti napadač za dlaku je uhvaćen u zamku.
46. minut – Meč je nastavljen.
45+2. minut – Kraj prvog poluvremena.

41. minut – GOOOOOOL!!! 1:0 za Mančester Siti, strelac Stevan Jovetić. Ubačenu loptu u šesnaesterac izbacio je Lovren, ali samo do debitanta Morena, koji je nesmotreno čekao i omogućio upornom Jovetiću da postigne gol snažnim udarcem.

34. minut – Odlična prilika za goste, koji dominiraju u ovim momentima. Staridž je dobio loptu, "biciklom" izbacio iz igre Kompanija i snažno šutirao levom nogom, ali pravo u čuvara mreže. Hart je reagovao u maniru OSTALI SPORTOVInih golmana.
30. minut – Žuti karton za Jaju Turea posle grubog starta nad Kutinjom. Pokušaj Hendersona iz prekida je izblokiran.
27. minut – Ofanzivna linija "crvenih" tera na greške defanzivce Mančester Sitija.
22. minut – Odlično izveden prekid Džerarda sa leve strane terena, Hart je krajnjim naporom uspeo da izbaci loptu iz kaznenog udarca.
21. minut – Veoma otvorena utakmica. Šanse se ređaju na obe strane.
17. minut – Ubrzo je Liverpul došao do još jednog kornera, posle kojeg je lopta preletela čuvara mreže domaćih, a ispred Sterlinga situaciju rasčišćava Kompani.
15. minut – Nestvarno brzi Sterling izborio je prvi udarac iz ugla za goste. Bez opasnosti za domaćina posle kornera.
13. minut – Inicijativu Sitija nije uspeo da kruniše Zabaleta. Jovetić je uposlio Klišija, čiji odličan centaršut Argentinac "hvata" volej udarcem, međutim, nije bio precizan.
10. minut – Stiven Džerard je poslao dubinsku loptu Sterlingu, koji je oboren. Nema opasnosti po gol Harta posle prekida.
7. minut – Uzvratio je David Silva na drugoj strani, pokušao je da asistira Jovetiću, ali je reagovao Škrtel. Lopta se odbila do Džeka, koji je bio neprecizan.
5. minut – Stvorio je Sterling priliku za šut Kutinju, ali je omaleni Brazilac bio neprecizan.
3. minut – Domaći pokušavaju da nametnu ritam koji im odgovara. Liverpul se od starta opredelio za kontranapade.
1. minut – Utakmica je počela.

 

SASTAVI TIMOVA

MANČESTER SITI: Hart, Demikelis, Kompani, Zabaleta, Kliši, Fernando, Nasri, Jaja Ture, Silva, Jovetić, Džeko.
LIVERPUL: Minjole, Džonson, Lovren, Škrtel, Moreno, Džerard, Kutinjo, Henderson, Alen, Sterling, Staridž.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here