Plata za nerad 300.000 dolara

0

Nacionalna agencija za preventivno zdravlje je ukinuta u junu. Ipak, njena izvršna direktorka ima pravo na platu sve dok joj ne istakne ugovor (još godinu dana)
 

Kada je agencija zatvarana, gospođi Silven ponuđena je otpremnina od više od 200.000 dolara umesto plate, ali je ona odbila. Odbacivanjem ove ponude, gospođa Silven nije prekršila zakon.

U "njenoj" agenciji, odlukom o osnivanju u vreme Kevina Rada kao prvog ministra, zaposleno je više od 40 članova osoblja i odobren budžet od pet miliona dolara. Agencija je imala ovlašćenja da bude sponzor programa za koje bi ocenila da služe borbi protiv gojaznosti i alkohola.

Kako je otkrio "Dejli telegraf", iz njenih fondova spiskano je i 200.000 dolara poreskih obveznika za štampanje kuvara u kome se ljudima daju instrukcije kako da kuvaju špagete bolonjeze.

Agencija je, takođe, odobrila 130.000 dolara za dva uzastopna godišnja nacionalna takmičenja u – "paljenju" guma na automobilu (Burnout).

Abotova vlada ukinula je agenciju ove godine i neka od njenih ovlašćenja predala drugim resorima.

Predstavnik Ministarstva zdravlja Piter Daton odbio je da komentariše slučaj, jedino je potvrdio da agencija ne postoji. "Telegraf" prenosi i da gospođa Silven ima kancelariju u zgradi Ministarstva zdravlja u Sidneju, iako nema dužnosti.

Njena osnovna plata je 242.950, a ukupna 332.800 dolara godišnje.
Iskusna administratorka ima dugu karijeru na značajnim mestima u upravi, a novinari nisu mogli da od nje dobiju komentar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here