Plava munja na slanu vodu!

0

 

Njen novi, radikalni pogon omogućava superautomobilu snage 920 konja, teškom 2.300 kilograma, ubrzanje od nula do 100 kilometara na čas za svega 2,8 sekundi. To znači da je brz koliko i "meklaren P1".

"Kvant e-sportlimuzina" je dugačka 5,25, široka 2,2 i visoka 1,35 metara. Debitovala je ove godine na Salonu automobila u Ženevi, a tehnologija pogona na slanu vodu je sada od Evropske unije dobila i zvanično odobrenje za javne puteve.

Radi slično kao hidrogensko gorivo – tečnost koja se koristi za stvaranje i skladištenje energije je slana voda. Smeštena je u dva rezervoara od po 200 litara, što obezbeđuje radijus kretanja od 600 kilometara.

 

Tečnost prolazi kroz membranu smeštenu između dva rezervoara, kreirajući električno pražnjenje. Taj elektricitet se zatim skladišti i distribuira od strane superkondenzatora. Sadrži i interaktivnu vozačku tablu koja se prostire celom širinom vozila, ali i sistem za zabavu baziran na Androidu.

Datum početka prodaje i cena nisu još otkriveni, ali stručnjaci pretpostavljaju da će koštati više od milion funti.

 

Testiranje u Nemačkoj

NanoFlowcell AG, lihtenštajnska kompanija koja je odgovorna za to "morsko" drumsko čudo, planira da ga testira na nemačkim drumovima, pa i na ostalim širom Evrope pre nego što krene u serijsku proizvodnju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here