Pobegle od poplava, a izgorele u požaru

0

Zgarište: Vatrogasci bili nemoćni

Kako saznajemo, nastradala su deca Živojina Bosiljkanovića, koji se u tom trenutku nalazio na poslu. Prema nezvaničnim informacijama, majka dece Ksenija Bosiljkanović je otišla iz kuće po vodu, kada je iz još nepoznatih razloga izbio požar. Staru kuću, bez struje i vode, odmah je zahvatio plamen, a tela nesrećnih mališana su u potpunosti izgorela.

 

Porodica Bosiljkanović inače živi u obližnjem selu Mosna, ali su im poslednje poplave uništile kuću. Pošto još nije obnovljena, oni su živeli u staroj kući udaljenoj nekoliko kilometara, kaže za "Vesti" Bosiljkanovićev kolega Perica Marković.

– On je ujutru otišao u Donji Milanovac na posao u veletrgovinu. Zvali su ga i rekli da je izbio požar u kući. Odmah je pozvao policiju i otišao do vatrogasaca, pa su se njihovom ladom nivom uputili ka kući. Kako sam čuo njegovi roditelji su bili u drugom selu, gde su kupovali kukuruz za stoku. Oni su živeli u maloj kući, bez vode i struje.

 

Njihovu kuću su poplave delimično uništile, a ona još nije obnovljena, odnosno stvoreni su neki elementarni uslovi, ali još nije za življenje, kako nam je rekao. Zato su živeli u ovoj mnogo udaljenijoj kući do koje je vrlo teško doći – kaže Marković.

 

Crna serija od decembra

Ovo je treća tragedija u poslednjih mesec i po dana u kojima su stradala deca u požaru. Za poslednjih 10 meseci od vatre je stradalo čak osmoro mališana. Pre nekoliko dana u požaru u naselju Mali Rit kod Pančeva ugušilo se dvoje dece. Krajem septembra slična nesreća dogodila se i na Novom Beogradu, kada je stradalo troje mališana. U požaru u kući u selu Cepanje kod Velike Krsne, decembra prošle godine, izgorelo je troje dece.

U pomoć deci zarobljenoj u požaru krenule su među prvima ekipe Doma zdravlja iz Majdanpeka. Međutim, nisu uspeli ništa da urade kako bi spasli mališane.

– Požar se desio u porodičnoj kući, a prema rečima lekara koji su se vratili odande, ona je gorela i dalje kada su stigli, pa nisu uspeli da uđu – kaže za medije dr Miljojko Nešović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here