Počelo čišćenje Obrenovca, još nema povratka

0

Ekipe za dezinfekciju u Obrenovcu

Dodao je da će ljudu moći da se vrate u svoje domove tek kada teren bude potupuno saniran i kada ne bude postojala opasnost da se kuće uruše.

 

"Temperatura ovih dana raste, i vrlo je bitno da u što kraćem roku saniramo teren, pokupimo uginule životinje, a onda da obavimo dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju terena, kako ne bi dolazilo do zaraza. Za sada je situacija pod kontrolom. Tamo gde smo uspeli da stignemo, sanacija terena je već počela", rekao je Nikodijević.

 

Za sanaciju terena su zaduženi Zoohigijeni, Veterinarskoj ustanovi Beograd i Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

 

"Imamo dovoljno kapaciteta jer su uposlena sva naša komunalna prduzeća, ima dovoljno mehanizacije i stručnih ljudi. Ostalo je i da pomognemo ljudima koji su ostali u svojim kućama, jer im u svakom trenutku moramo dostavljati hranu, vodu, moramo da vodimo računa i o njihovom zdravstvenom stanju i da im dopremamo lekove", istakao je on.

 

Predsednik Skupštine Beograda ponovio je da je voda u Beogradu ispravna za piće i da JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za javno zdravlje na svaki sat izveštavaju o kvalitetu vode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here