Pod muljem više od 630 hektara oranica

0

Posledice majskih poplava u krupanjskoj opštini i dalje se saniraju. Krupanj je poslednjih meseci veliko gradilište, izgrađeno je 17 kuća za meštane koji su ostali bez krova nad glavom, u toku je gradnja još deset na seoskom području, deo puteva je obnovljen, sanirana je niskonaponska mreža, a u toku je rekonstrukcija telefonske mreže.
Sanacija oštećenog poljoprivrednog zemljišta biće prioritet u narednom periodu. U krupanjskoj opštini kažu da je u moru drugih taj problem ostao malo skrajnut, ali će mu se ozbiljno posvetiti. Pod muljem je i dalje više od 630 hektara, a vlasnici njiva ne mogu da ih koriste i trpe veliku štetu jer je voda je odnela i deo plodnog zemljišta.
Predrag Marjanović, zamenik predsednika opštne, rekao je sanacija poljoprivrednog zemljišta može da bude ozbiljan problem i da Krupanj očekuje državni program bi im pomogao u rešavanju ovog problema. Čišćenje njiva je prioritet kako bi poljoprivrednici mogli da ih koriste i zaseju, a neophodno je i nasipanje zemlje na nekim parcelama pored reka. U pojedinim delovima opštine bujica i klizišta odneli su kompletne njive i uništile zasade maline, ostavljajući poljoprivrednike bez zemlje i prihoda koji su sa tih površina imali.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here