Podignuta optužnica protiv Ivanovića

0

Oliver Ivanović

"Za sada ne mogu reći bilo šta više. Potrebno je vreme da proučim optužnicu koja je napisana na mnogo strana", rekao je Vlajić i dodao da u ovom trenutku nije u prilici da saopšti identitet ostale četvorice protiv kojih je Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici.

 

"Nadam se da ću to moći sutra da saopštim", rekao je Vlajić.

 

U sedištu Euleksa u Prištini Srni je rečeno da je Specijalno tužilaštvo juče podiglo optužnicu protiv pet lica pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici, ali su odbili da navedu identitet optuženih.

 

U Euleksu kažu da je jedno lice optuženo za podsticanje na izvršenje ratnih zločina aprila 1999. godine, te da je zajedno sa drugim okrivljenim podsticao na saizvršilaštvo u izvršenju krivičnih dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju u februaru 2000. godine.

 

Troje od petoro optuženih se terete za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, koja su, kako se navodi u optužnici, izvršena u februaru 2000. godine.

 

Peti optuženi se tereti za podsticanje na izvršenja krivičnih dela, saizvršilaštvo u izvršenju krivičnih dela i pokušaj ubistva.

 

Vlada Srbije dala je garancije da će Ivanović, koji se u pritvoru nalazi skoro sedam meseci, ako mu se omogući odbrana sa slobode, u svakom trenutku biti dostupan ovdašnjem pravosuđu.

 

Pretpretresni sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici smatrao je da postoji rizik od bekstva i rizik da bi Ivanović mogao da utiče na svedoke zbog čega mu nije dozvoljena odbrana sa slobode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here