Policajci spasili devojku iz nabujale Morave

0

U Čačku mogu da se hvale požrtvovanim policajcima
 

Slučajni prolaznici obavestili su oko 5.10 časova policijsku upravu u Čačku šta se na mostu dešava. Policija je reagovala brzo i već posle četiri, pet minuta na mesto događaja stigla je policijska patrola.

 

"Kada nas je ugledala, počela je da viče da ne prilazimo, zatim je bacila u vodu svoju torbu. Pozvali smo dežurnu službu i rekli im da se pripreme ronioci, jer je već bilo izvesno da će devojka skočiti u vodu, što je ona, posle nekoliko trenutaka, i učinila", izjavio je Tanjugu Dušan Petrović.

 

Trojica policajaca su zatim sišla sa mosta i obalom pratili telo koje je plutalo skoro 300 metara bez ikakvog znaka života, da bi potom devojka počela da se bori za život, zapomaže i traži pomoć.

 

"Išli smo skoro 1.500 metara nizvodno, prateći kako je matica nosi, i čekali pogodan trenutak da je spašavamo. To je bilo teško, jer je reka nabujala i već uz samu obalu bila duboka skoro dva metra", kaže Miloš Pavlović.

 

 

Policajci su sa mnogo napora pratili tok reke, teško se probijajući kroz žbunje na obali, a na mestima gde je voda plića gazili su kroz mulj, ne dozvoljavajući da se utopljenica izgubi iz njihovog vidokruga. Kada je devojka izgubila snagu, a verovatno i svest, Miroslav Vulić je izuo čizme, skinuo opasač, i krenuo u borbu sa stihijom.

 

"Zaplivao sam prema davljenici, koju je matica nosila velikom brzinom. Plivao sam duže od deset metara, uspeo da je uhvatim ispod pazuha, i krenem ka obali. Već za nekoliko trenutaka prišla su dvojica kolega i zajedno smo je izvukli na obalu. Utopljenici smo pružili prvu pomoć i ona je odmah pokazala znake života", priča policajac Vulić.

 

Devojka se oporavlja pod nadzorom lekara u Gradskoj bolnici u Čačku, a dobro se osećaju i trojica njenih spasilaca, iako su lekari iz predostrožnosti danas tokom celog dana pratili njihovo zdravstveno stanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here