Pomešajte ova tri sastojka i nećete oboleti od raka!

0

Pomešajte ova tri sastojka i nećete oboleti od raka!
 

Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori doktorka Andersen, nastala na temelju dve hiljade godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da obolite od raka.

 

Recept:

Pomešajte 1/4 čajne kašike kurkume sa 1/2 čajne kašike maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svežeg mlevenog crnog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Ovu smesu možete konzumirati samu, ali je dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.

 

Šta od ovga tačno sprečava rak i širenje raka? Odovor je doktorka dala na svom blogu.

 

“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji ni jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin. Najnovija istraživanja otkrila su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”.

 

Anderson je još naglasila kako je za uspešnu prevenciju raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite je što je češće moguće” govori Anderson i dodaje kako ova smesa, odnosno prirodni lek protiv zločudne bolesti raka, nema nuspojava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here