Pomoć Kosovu i čast i obaveza

0

Milorad Arlov

– Bosna i Hercegovina zbog Republike Srpske nije priznala Kosovo, i uoči Nikoljdana u Prištini su doneli odluku o vizama, koja je 25. januara stupila na snagu. Tada je naše udruženje kolektivno zatražilo pasoše Republike Srbije u konzulatu u Banjaluci, i jedan deo je izuzetno brzo dobio, dok drugi još čeka zbog procedure. Moram pohvaliti konzulat koji nam je na taj način izašao u susret – kaže za "Vesti" Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

 

Ovaj čovek koji već godinama neprekidno organizuje prikupljanje i dopremanje humanitarne pomoći za Srbe na KiM, kaže da mu je izuzetna čast da je došao u Gračanicu i na Gazimestan.

– Kao čoveku mi je izuzetna čast da sam svake godine ovde, da se poklonim srpskim žrtvama na ovaj sveti dan. Vidovdan je zahvaljujući Kosovu i kosovskom boju jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji. Mi iz Republike Srpske ćemo nastaviti svake godine da dolazimo. Velike su veze RS sa Srbima Kosova i Metohije, i pomažemo koliko možemo. Moram da se njima zahvalim što su nama pomogli kada nas je zadesila ova poplava i kataklizma, nekoliko opština je ugostilo decu iz poplavljenih kuća na Kopaoniku – kaže Arlov.

Njegova organizacija nastaviće da organizuje tradicionalni dolazak mališana sa KiM, u gradove Republike Srpske. I ove godine 500 dece sa celog KiM, biće gosti sedam dana kod srpskih porodica u deset opština RS.

 

U srcu i sever i jug

– Pomagali smo i na severu i na jugu. Učinili smo i nastavićemo da činimo sve da se naš narod poveže sa ove i sa one strane Drine. Mi smo isti narod, i koliko budemo mogli pomoći ćemo Srbima na KiM – ističe Arlov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here