Poplavljenima 6.000 dolara

0

Jednu od mnogobrojnih "malih" akcija poplavljenima u matici koje organizuju kanadski Srbi osmislili su i izveli članovi pevačke grupe Biseri iz Montreala. Oni su nastupom na koncertu nazvanom Šašavo veče 2 prikupili više od 6.000 dolara kao deo pomoći od 30.000 dolara koliko su montrealski Srbi uputili posredstvom eparhijskog fonda "Car Lazar". Serija dobrotvornih kulturnih i drugih akcija i pojedinačnih priloga nastavlja se u Montrealu i širom Kanade.
Koncertni broj 2 označava nastavak originalnog koncerta hora "Biseri" izvedenog pre dve godine, a takođe predstavljenog publici i u novom Srpskom centru u Otavi pre poplava koje su zadesile Srbiju i BiH. Na tim koncertima izvedene su izvorne narodne pesme, ali i pop-rok hitovi Suncokreta, Korni grupe, Ambasadora, Indeksa, Zdravka Čolića, Đorđa Marjanovića, zatim filmska muzika ("Sjećaš li se Doli Bel", "Podzemlje", "Nacionalna klasa").
Biseri su jedinstvena pevačka iseljenička grupa koju vodi i repertoarski i izvođački oblikuje nekadašnja Beograđanka, kanadska magistarka klasične muzike, operski mecosopran Martina Govednik. Članovi grupe su mahom dosedljenici ili njihovi potomci iz druge i treće generacije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here