Poraz protiv Litvanije pokvario utisak

0

Teren je bio prekriven vodom, a uz veliku hladnoću i snažan vetar nije se moglo bolje. Pored toga, naša reprezentacija je bila oslabljena odsustvom kapitena Dejana Stankovića, Nemanje Vidića i Zdravka Kuzmanovića, kao i Aleksandra Kolarova.
 

Uz "istrošenost" emocija nakon visoke pobede nad Rumunijom od 5:0 pre samo četiri dana možda se vise i nije moglo.
 

Na poraz je posebno uticao sudija koji je pod neobičnim okolnostima dosudio dva penala, što se inače retko dešava na međunarodnim mečevima.
 

Arbitri obično u uslovima u kojima se sinoć igrala utakmica, izbegavaju da donose takve odluke bez preke potrebe, pa je tim čudnije što je Bugarin lako pokazivao na penal.
 

"Uslovi za igru nisu bili dobri, ali ni sudija nije bio iznad tog proseka. Ne možemo biti zadovoljni njegovom arbitražom pošto očito nije imao svoj dan", komentarisao je suđenje, mimo svog običaja, selektor Radmor Antić.
 

Reprezentacija Srbija se sada potpuno okreće pripremama za Svetsko prvenstvo, a selektor Antić će već u prvom slobodnom terminu sredinom novembra biti u prilici da ponovo okupi "bele orlove".
 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković kažu da je interesovanje za našu reprezentaciju poraslo i da će moći da biraju protivnike.
 

Za sada još nije poznato da li će Antić iskoristiti oba termina u kojima se igraju baraži ili će to biti samo jedan meč.
"Nakon plasmana na Mondijal nalazimo se u dobrom položaju i interesovanje za Srbiju je ogromno", rekao je Karadžić.
Generalni sekretar Zoran Laković je podsetio da mnoge vanevropske zemlje žele da ove jeseni dođu na tlo Starog kontinenta.
 

Do prvenstva sveta u Južnoj Africi FIFA je predvidela samo dva slobodna termina – krajem decembra i marta naredne godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here