Posavci nisu zaboravili Dijanu

0

 

Zavičajno posavsko veče, održano prošle subote u Kulturnom klubu "Nikola Tesla" u Davtonu, bilo je posvećeno prikupljanju donacija i priloga za lečenje ove mlade žene, čija je tužna životna priča odjeknula i širom Australije i dotakla srca mnogih plemenitih ljudi.

 

Rat ugasio ognjišta

Posle nesrećnog rata u bivšoj Jugoslaviji veliki broj porodica iz Posavine koja obuhvata područje Dervente, Bosanskog Broda, Odžaka, Modriče, Bosansog Šamca, Brčkog, Orašja i druge, bio je prisiljen da stari kraj zameni sa Australijom. Samo u Melburnu po nekoj proceni iz dva najveća sela Novog Grada i Dubice ima više od 300 Srba iz 35-40 porodica u Melburnu.

I pored ogromnog truda uloženog u organizaciju subotnje večeri, organizatori su imali peh sa lokalnim orkestrom. Najavljivani pevač Peđa Kajtaz ispostavilo se da nije bio obavešten o angažmanu, pa je tokom večeri pevao na drugoj zabavi u Melburnu. Iako je muzički program prilično kasnio, gosti su bili strpljivi, a zahvaljujući naporima Krstomira Dišljanovića i Damira Stojića, te pomoći Željka Kalabića, bilo je i muzike i zabave.

– Molim vas da cenjenim posetiocima Posavske večeri uputite veliko izvinjenje za nastali nesporazum. Iskreno kažem, nisam bio obavešten o pozivu da učestvujem. Nikada ne odbijam pozive da pevam u našoj zajednici, a posebno kada je reč o humanitarnom karakteru – rekao je Kajtaz, koji je zamolio "Vesti" da prenesu njegove reči.

Organizatori akcije obećali su da će narednih dana čitaoce našeg lista obavestiti o prikupljenim sredstvima, ali i pomoći koju su u njihov zavičaj poslali tokom katastrofalnih majskih poplava u Posavini.

Sredstva prikupljena u subotu biće uplaćena na žiro-račun za lečenje Dijane Bijelić u Modriči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here