Vlada države Viktorija u kojoj se igra Australijan open, potvrdila je da će svi teniseri koji budu igrali u Melburnu morati u karantin 14 dana, pre samog početka turnira 8. februara.

Tako je Vlada i zvanično potvrdila i saopštila planove koji se tiču karantina, a koji se odnose na tenisere. Naime, kvalifikacije u muškoj konkurenciji održaće se u Dohi, a u ženskoj u Dubaiju, od 10. do 13. januara.

Očekuje se da igrači stignu u Melburn sredinom januara gde će potom provesti dve nedelje u obaveznom karantinu zbog korona virusa. Oni će moći da treniraju najviše pet sati dnevno u Melburn parku.

Uz to, svi igrači će, zajedno sa svim svojim pratiocima, biti testirani pre polaska za Australiju, a zatim najmanje pet puta tokom karantina.

U slučaju da neko bude pozitivan, biće preduzete standardne procedure karantina sve dok ne dobiju odobrenje zdravstvenih vlasti.

Država Viktorija prošla je kroz ozbiljan drugi talas korona virusa u poslednjoj polovini ove godine, što je rezultiralo sa više od 800 smrtnih slučajeva. Viktorija u poslednjih šest nedelja nije prijavila nove slučajeve korona virusa.

Otvoreno prvenstvo Australije održaće se od 8. do 21. februara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here