Pravosuđe na severu Kosova nije rešeno

0

 

Slobodan Homen

"Održan je zvaničan sastanak sa predstavnicima Euleksa odnosno sa šefom pravosudne grupe te misije Perom Dukom i njegovim timom sa kojima se razgovaralo o svim otvorenim pitanjima, kao što je funkcionisanje pravosuđa na severu Kosova, odnosno u Kosovskoj Mitrovici", izjavio je Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

 

 

Prema njegovim rečima, Ministarstvo pravde ponovilo je svoje stavove i otvorilo pitanja koja se tiču teritorijalne nadležnosti suda u Kosovskoj Mitrovici, odnosno koje opštine i teritoriju bi trebalo da pokriva.

 

Drugo pitanje o kom se razgovaralo je pitanje drugostepenosti postupka, odnosno gde će se nalaziti drugostepeni sud i ko će biti sudije u tom sudu.

 

"Na žalost za sada nije postignut nikakav dogovor, ali su obe strane izrazile spremnost da se pregovori nastave i očekujemo da nam se u neko skorije vreme Euleks ponovo obrati, pre svega sa odgovorima na ova tri krucijalna pitanja, bez kojih mislimo da ne može da se razgovara o detaljima", naglasio je Homen.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zaključilo je nedavno Protokol o saradnji sa Misijom Euleks na Kosovu i Metohiji, kojim je precizirano da će policije – srpska i Euleksova, periodično razmenjivati informacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here