Premijeru naučnici iz Britanije – glupi!

0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je obrazloženje trojice naučnika da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat "najgluplje obrazloženje koje je ikad čuo".
– Mene pitanje navodnog plagijata veoma zanima. Završio sam državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama i mislio sam da znam nešto iz te oblasti, ali gluplje obrazloženje nikad nisam čuo. Mislim da stručna javnost treba da oceni da li je reč o plagijatu – rekao je Vučić.

Diplome na sunce
Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" zatražio je ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića i objavljivanje doktorata i master radova svih javnih funkcionera, od ministara do poslanika i do javnih preduzeća i lokalnih samouprava.
Osim toga, zahteva se od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da predloži izmenu zakona, kojom bi se uvelo obavezno objavljivanje svih doktorata i master radova na internetu.

On kaže da niko ne zna na osnovu čega su ta trojica naučnika zaključila da je Stefanovićev rad plagijat.
Da podsetimo, na sajtu
"Peščanik" objavljen je tekst Uglješe Grušića, docenta Univerziteta u Notingemu, Branislava Radeljića, vanrednog profesora Univerziteta u Istočnom Londonu i Slobodana Tomića, doktoranta Londonske škola ekonomije i političkih nauka, u kojem tvrde da postoje ozbiljne indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.
Sajt "Peščanika" potom je oboren hakerskim napadom. Premijer Vučić potvrdio je da je sajt Peščanika bio napadnut, ali da su to učinili koji nemaju veze sa državom i rekao da zna ko su.
Nebojša Stefanović je juna 2013. godine, u vreme dok je bio predsednik Skupštine Srbije, odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)". Stefanoviću je mentor na doktorskim studijama bio rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here