Unsplash

Česta upotreba lakova i gelova za nokte može da ošteti ploču, pa je zato važno da im pružite potrebnu negu.

Ne morate da trošite novac na odlazak kod manikira, već svoje nokte nahranite prirodnim maskama koje ćete napraviti od namirnica koje imate u kuhinji.

Maska od pčelinjeg voska

Potrebno vam je 25 g pčelinjeg voska, koji ćete otopiti na pari. Otopljenim voskom masirajte nokte kružnim pokretima. Druga opcija je masaža mešavinom voska, meda i prirodnog ulja. Pomešajte sve sastojke u jednakim proporcijama. Prvo otopite vosak i dodajte ulje, a kada se smesa malo ohladi dodajte med. Masku primenjujte svake noći i posle dve nedelje nokti će postati sjajni i jaki.

Maska od morske soli sa jodom

Rastvorite u čaši tople vode jednu kašiku morske soli, pa dodajte četiri kapi joda. Umočite vatu u smesu, pa utrljajte u nokte. Ovu masku bi trebalo da primenjujete nekoliko puta u toku dana i vaši nokti će postati jaki. Maska će takođe ubrzati njihov rast i eliminisati listanje noktiju.

Maska od soka limuna

Sok od limuna je verovatno jedan od najboljih prirodnih proizvoda za negu oslabljenih noktiju. Sok ih jača i daje im zdrav sjaj. Pomešajte sok od limuna sa medom u jednakim proporcijama i utrljajte na nokte. Posle 20 minuta je operite i namažite neku hidratantnu kremu.

Šta god da odaberete od ovih prirodnih maski za jačanje vaših noktiju nećete pogrešiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here