Izvor: B92/Depositphotos/Yarr65

Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je odluku o prestanku režima postavljanja stikera na automobile sa srpskim registarskim tablicama.

Odluka je doneta na elektronskoj sednici i stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.

Prethodno je Vlada Srbije 25. decembra prošle godine odlučila da od 1. januara ove godine bude omogućena sloboda kretanja svim vozilima sa Kosova i Metohije.

Kako je ranije objasnio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja.

Istakao je da ta odluka ne može da se tumači kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa i ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

2 COMMENTS

  1. Шиптари,вратићете ви нама Србима Косово,а не те мајмунлуке!!! Кат тад,тако је речено и тако ће и бити! Отели сте,а ми Срби кажемо:” отето-проклето!”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here