Prodat King Kongov “skelet“

0

Scena iz filma "King Kong"

 

Metalni model koji je nekada bio prekriven pamukom, gumom, tečnim lateksom i zečijim krznom da bi se dočaralo krzno džinovske gorile, prodat je u okviru "zaostavštine pop kulture".

 

Međutim, svi navedeni materijali na metalnoj strukturi su se tokom godina pohabali i otpali, prenele su agencije.
 

Organizator aukcije, kuća "Kristi", navela je da je figura visine 56 centimetara, dizajn Vilisa O’Brajena iz Odeljenja za minijature RKO studija, poslužila za snimanje ključne scene u filmu Dejvida Selznika u kojoj se King Kong penje na Empajer stejt bilding u Njujorku.

Nil Roberts, šef Popularne zaostavštine u londonskom "Kristiju", izjavio je tom prilikom: "Ova King Kongova struktura bila je ključna za snimanje jedne od najprepoznatljivijih scena u istoriji filma, i kao takva je izuzetna relikvija u filmskoj zaostavštini. Uzbuđeni smo što je bila na aukciji i što smo mogli prvi put da je predstavimo javnosti. Zadovoljni smo cifrom koja je postignuta i koja reflektuje njenu važnost".

 

Model je preživeo zahvaljujući Eugenu Hilčiju, velikom obožavaocu ovog filma, koji je od 1949. sakupljao što je više mogao artefakata sa snimanja čuvenog filma.

 

Za ostale scene filma koji je svojim specijalnim efektima oduševio tadašnju publiku, korišćene su druge figure King Konga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here