Promocija novih narodnih nošnji u Pinebergu

0

Stariji izvođači u novim nošnjama (u drugom redu)
 

Kako i dolikuje, ova priredba je otvorena Svetosavskom himnom, da bi potom prisutni saslušali kraću besedu i pozdravnu reč protojereja Borisava Simića. A onda je na opšte oduševljenje prisutnih, zaigrao folklor SKUD "Mladost" iz Hamburga.
 

Priznanje Dragani Krnjajić

Predsednik "MLADOSTI", Staniša Petrović, pozvao je na kraju folklornog programa Draganu Krnjajić na binu da bi joj na izuzetno svečan način, pred nekoliko stotina zemljaka u publici, zahvalio za dugogodišnji marljiv i uspešan rad sa mlađom grupom.

Mlađa grupa izvela je koreografiju vlaških igara, nešto izmenjenu u odnosu na ranije nastupe i obogaćenu novim detaljima. Folkloraši su poslednjih meseci vežbali pod nadzorom Tatjane Stefanović, profesora razredne nastave, koja je preuzela i ulogu umetničkog rukovodioca ove grupe, unoseći u ovu postavku i neke novine koje su se očito dopale publici.
 

Gimnazijalac Zoran Mutavdžić pratio je mlade folkloraše na harmonici, a onda i solistkinju Marinu Ilić dok je sjajno pevala popularnu narodnu pesmu "Svilen konac" svojim svilenkastim, dečjim glasićem.
 

Starija grupa imala je mnogo uspeha i pobrala dug aplauz besprekorno izvodeći koreografiju "Leskovac". Izvođači su ovog puta zablistali ne samo igrom, već i "glanc" novim nošnjama. Neumorni umetnički rukovodilac Željko Mićić imao je puno razloga da bude zadovoljan.

 

Škola folklora

Za sve koji još nisu naučili naša kola, SKUD "Mladost" organizuje svakog petka u 19 časova u sali hrama Svetog arhangela Mihaila obuku pod nazivom "Prvi koraci". Adresa hrama : Schellingstr. 9, 22089 Hamburg. Telefon : 040/ 240916.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here