Printscreen
Lepa Lukić

Većina naših zvezda priznaje da im je prvi honorar najslađi, iako je bio mnogo manji od onoga koji danas zarađuju. Kao što se velike holivudske zvezde ne stide svojih poslova u mladosti, tako se ni naše javne ličnosti ne libe da otkriju kako su zaradile prvi honorar.

Oni su otkrili čime su se bavili pre nego što su postali slavni, na šta su potrošili prvi honorar, da li bi danas mogli da rade taj posao. Tako su neki radili u štampariji, drugi su reciklirali, treći su prodavali igračke.

– Moj prvi i jedini posao pre pevanja bio je u štampariji u Švajcarskoj. Na početku sam radila najteže poslove. Prenosila sam kutije, lepila nalepnice, a kasnije sam radila na traci. Od prve plate sam baki i deki renovirala kuhinju. I danas bih mogla da se bavim tim poslom jer je dobro plaćen i stvarno sam ga dobro obavljala. Verovatno se ne bih zadržavala na duže staze u štampariji – kaže Milica Pavlović.

Ceca Ražnatović peva od 10. godine.

– Prvi dinar sam zaradila odavno. To je bilo kada sam imala samo deset godina i bilo je u mom rodnom kraju, u Žitorađi. Naravno, zaradila sam ga pevanjem. Čim sam uzela mikrofon, počela sam da zarađujem. Nije to bilo mnogo para, ali meni je bilo veliko kao kuća. To sam prosledila roditeljima. Pošto je moja pevačka karijera krenula uzlaznom putanjom, već sa 18 godina sam kupila prvi stan – kaže Ceca.

Lepa Lukić još kao mala volela je da peva pred ogledalom i da smišlja koreografiju koja je upotpunjavala njen nastup. Pevala je na berbi grožđa u Aleksandrovcu kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pesmu “Od izvora dva putića”. Potpisala je ugovor s produkcijskom kućom PGP RTB koja joj je obezbedila stan u Sarajevskoj ulici uz dogovor da ga otplati od prodaje ploča. To je uradila u narednih godinu dana.

Ljupka Stević prvi honorar zaradila je pevajući na krštenju u jednom požarevačkom restoranu sa bendom.

– Imala sam 19 godina i uzela sam oko 100 evra. Novac sam potrošila na garderobu kako bih imala u čemu da nastupam u budućnosti. To iskustvo ću pamtiti ne baš po lepom sećanju jer me je diskriminisala mnogo starija koleginica – kaže Ljupka.

Imala svoj bend

Pevačica Milica Todorović je veoma mlada uplovila je u muzičke vode, a sada je otkrila da je prvi honorar zaradila sa samo 13 godina. Naime, ona je bila deo benda u Kruševcu, a dnevnica joj je bila 1.500 dinara.

– Svoje prve honorare sam zaradila sa 13 i 14 godina. Imala sam svoj bend u Kruševcu. Pevala sam petkom i subotom. Sećam se da mi je dnevnica bila 1.500 dinara. Taj novac sam sakupljala za svoju muzičku školu i svoje obrazovanje. Čuvala sam tu zaradu za privatne časove klavira, teorije muzike i solfeđo, kako bih se upisala. To sam sve sama uspela da završim i zbog toga sam bila jako ponosna na sebe. A tako je i dan-danas – rekla je Milica.

Radio za siću

Glumac Nenad Okanović kaže da mu je na početku karijere honorar bio 25 evra. On je otkrio da je, pre nego što je stekao popularnost ulogom sina Dragana u hit seriji “Selo gori, a baba se češlja”, nedovoljno zarađivao za normalan život.

– Pre te uloge snimio sam nekoliko projekata, a honorar mi je za snimajući dan iznosio 25 evra. Sećam se da mi je jedan od prvih filmova bio “Jagoda u supermarketu”. Zarada je bila mala, ali nisam to doživljavao tragično. Bio sam presrećan što uopšte radim jer se tada nije snimalo puno filmova i serija kao sada. Mnogo sam naučio na tim projektima, što mi je kasnije u karijeri veoma značilo – rekao je Nenad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here