Prvooptuženi negira krivicu za ubistvo Tatona

0

Brisa Tatona odnosi Hitna pomoć sa Obilićevog Venca 

 

 

Iznoseći odbranu pred Višim sudom u Beogradu, Marković je izjavio da je na Obilićev venac, gde je Taton brutalno pretučen 17. septembra 2009. godine, došao da popije piće i da nikoga nije napao.

 

Suđenje petnaestorici navijača "Partizana" optuženih zbog učesća u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona u septembru prošle godine u centru Beograda pred fudbalsku utakmicu Partizan -Tuluz počelo je danas u Višem sudu u Beogradu.

 

Na početku suđenja, ambasador Francuske u Beogradu Žan Fransoa Teral izjavio je

da želi da pravda bude zadovoljena i da kazna optuženima odgovara delu koje su učinili. Teral je novinarima u Palati pravde u Beogradu rekao da u ovom predmetu ima puno poverenja u srpsko pravosuđe.

 

"Radi se o francuskom državljaninu, moja je dužnost da budem ovde. U moje dužnosti spada i zaštita državljana moje zemlje", kazao je Teral. On je rekao da ovaj slučaj podiže veliku buku i izaziva veliko interesovanje i u Francuskoj.

 

 

Tokom suđenja očekuje se i svedočenje zaštićenih svedoka, koji su saslušani u istrazi, ali se njihov identitet iz razloga bezbednosti neće saopštavati, a javnost će biti isključenja sa glavnog pretresa.

 

Izuzev vođa navijačke grupe "Alkatraz" Đorđa Prelića (25) i Dejana Puzigaće (28) kojima će se, zbog bekstva, naverovatnije, suditi u odsustvu, svi ostali optuženi su u pritvoru.

 

U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Prelić (25), vođa navijačke grupe "Iridućibili“ Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa "Alkatraza", i, za sada, nepoznati vođa grupe "Rebels".

 

Kako se navodi, oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge, za sada, nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.

Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da mobilnim telefonima koordiniraju napad na francuske navijače i svima su saopštili da se oni nalaze u "Ajriš pabu" na Obilićevom vencu.

 

Kik boks savez demantovao povezanost sa ubistvom Tatona

Kik Boks savez Srbije demantovao je danas informacije u medijima o povezanosti kik boks sporta sa zločinom koji se desio septembra 2009. godine kada je život izgubio Bris Taton.

Iako jedan od optuženih, koji je na snimku prilikom hapšenja napadača nosio trenerku sa obeležjem kik boks kluba ”Grocka”, nikada nije bio registrovan kao takmičar u Kik Boks savezu Srbije, a nije čak ni vežbao ovaj sport u pomenutom klubu.

Kako se navodi u saopštenju, trenerku je dobio na poklon od svog druga koji se rekreativno bavi ovim sportom u klubu ”Grocka”.

Iz ovog saveza podsećaju da je kik boks u Srbiji kategorisan u drugu grupu sportova sa velikim ugledom u zemlji i inostranstvu, a reprezentativci već godinama donose veliki broj medalja i na dostojan način reprezentuju svoju zemlju.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here