Punoletstvo slavio sa zlatnim tigrovima

0

Originalno: Danijel i roditelji ispred torte
 

Priče o roditeljskoj ljubavi svi znamo, a neke od tih priča postaju još lepše kad mlad čovek uvidi koliko ima rodbine, drugarica i drugova koji ga vole.

 

Baš takvu priliku imao je Danijel Kračunović. Za budućeg elektrotehničara, stasitog i šarmantnog mladića, bilo je pravo iznenađenje kad je video koliko je ljudi došlo na proslavu, koliko njih nije otišlo na uskršnje praznike samo da bi učestvovalo u radosti porodice Kračunović, koja je zauzvrat sve učinila za što lepši provod.

 

Danijel sa bratom i roditeljima
 

Bili su tu njegove drugarice i drugovi iz KUD-a "Stevan Mokranjac" iz Beča, zlatnih tigrova, kako ih zovu oni koji znaju za uspehe mladih folkloraša, a sa kojima su evropsko zlato osvojili i Danijel i njegov brat Martin, koji igraju za ovaj klub već šest godina.

 

Među gostima su bili članovi porodice i prijatelji iz Srbije, Nemačke i Švajcarske. Kračunovići i Kimidžikići su ugledne familije u Bukovču, pa je za očekivati da imaju veliki broj prijatelja.

 

Uigrani: Slavljenik u kolu sa prijateljima iz "Mokranjca"
 

Poslovična naklonost baba i dedova prema unucima, koji je u ovom delu Srbije posebno

izražena, verovatno višedecenijskim odlaskom u pečalbu, ima posebne crte nežnosti. Babe i dede su najčešće unučad mogli da vide jedanput, eventualno dvaput godišnje. Zato su i Ljubinka i Dragoslav Kračunović, kao i Dragica i Aleksandar Kimidžikić, bili posebno srećni, suznih očiju od radosti, što su doživeli, kako rekoše, "da se provesele na proslavi punoletstva još jednog unuka".

Poseban štimung proslavi su dali mladi iz "Mokranjca" koji su i ovom prilikom odigrali poznatu koreografiju i prednjačili u veselju. Danijelu su poklonili ručni sat, uz zadirkivanje da će mu to pomoći da ne kasni na sastanke sa devojkom.

 

Koreografija na torti

Raspoloženje su doveli do usijanja i neizostavni trubači, koji su kao tornado: dunu jako i kratko, naprave haos u novčanicima i odu okićeni evrima. Na kraju, ono najlepše je bila predivna originalna torta sa 18 figurica u narodnim nošnjama, simbol koreografija koje su Danijel, njegov brat Martin i prijatelji iz kluba do sada s velikim uspehom igrali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here