EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI
Robert Habek

Ministar privrede Nemačke Robert Habek izrazio je danas uverenje da sankcije EU protiv Rusije deluju i „da vreme radi protiv agresora na Ukrajinu“.

Habek je, u okviru rasprave o budžetu u Bundestagu, rekao da Vladimir Putin može vojsku još snabdevati preko domaćih proizvoda kao što su nafta ili žitarice, ali se privreda drastično raspada.

– Neće moći još dugo da izdrži – uveren je on.

Habek kaže da Putin od prihoda od nafte i gasa zbog sankcija gotovo više ništa ne može kupiti.

– Nedostaju bezbednosna ažuriranja programa za avione, zbog čega avioni moraju biti prizemljeni. Trgovina sa neutralnim ili proruskim zemljama jasno se smanjuje. Vreme ne radi u korist, već protiv Rusije – naglasio je on.

Kazao je da je sramno da Nemačka još uvek kupuje ruske energente, ali je dodao da nemačka privreda i stanovništvo daju svoj značajan doprinos za funkcionisanje sankcija.

10 COMMENTS

  1. pa nije putin jedini covjek rus u rusiji
    ja mislim da ih ima monog ljubitelja rusije i ako radite naq tome da uklinite putina sledeci koji dode mogao bi biti mnogo zesci i opasniji specijalno po nemacku pazite sto radite i govorite
    nemacka je americki inkubator zla i potrcko

  2. Jeste li vi realni
    Vi se ne kupate, narod vam ima bar za 15% manju kupovnu moć
    A vjerujeti šta vam amerikanci naređuju
    Stvarno ste jadni
    Nikad vam Rusi🇷🇺Nisu trebali vratiti istočni komad
    Ako opet budu morali dođi u Berlin
    Neće vas više biti
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  3. Interesantno je da kada god slušamo takozvane analitičare ili zvaničnike sa takozvanog zapada uvek komentarišu Rusiju, Rusija ovo Rusija ono… propašće, pred krahom je, ekonomija se raspada, inflacija biće na kolenima. A niko ne komentariše svoje tj stanje iz zemalja u kojima žive. Ne bave se analizama i pognozama EU… zanimljivo 🙂

  4. agresor na ukrainu je evropa i sad.rusi brane svoju zemlju i oni moraju da izdrze.habak sto babi milo to joj se i smilo.cekaj magarce dok trava naraste

  5. Ej jadni Tomovicu…da li znas da nije Rusije i Putima, zapad bi nas odavno stavio u masinu za mlevenje mesa kao sto su uradili tokom rasturanja Jugoslavije i bombardovanja Beograda i drugig gradova….trebalo bi da se stidis….

  6. Русија никада неће изгубити рат. Губитници сте ви. Срећно вам у борби до последњег украјинца.

  7. Nemacka sve uvozi iz inunstrastava
    Hranu iz Spanije, Grčke ,Italije Maroko
    Holandije Belgije Francuske kada bi vama uveli sankcije crkli bi gladnikao
    kućici !
    To vam se može dogoditi jer ko sije
    Zlo naći će ga brzo!
    Rusi su otišli iz Nemacke a Amerikanci
    Još vas drže kao taoce i nardjuju šta da radite!
    Amerika je kriva za ovaj rat u Ukrajini.
    Jer Rusi EU i Kina bi dominirali u svetu
    to se amerima ne dopada pa su sve ovo skuvali to je prava istina mnogi političari su naseli na američki plan koji im se ostvario zahvaljujući ukrajinskom rukovodstvu !
    Putin nije hteo da počinje rat rekao je
    da vojska ukrajinska izvrši puč i rata ne bi bilo !
    Sve članice EU hoće da kupe nautuzanje Nemacka dominira 100 milijardi daje za naurzanje cilj se Amerikancima ostvario proda će sve zastarjelo naoružanje Amerika će veliku sumu novca dobiti od EU za staru gvozdjuriju kad bi bilo pametnih
    amerima se nebi cilj ispunio !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here