EPA/Maxim Blinov
Vladimir Putin

Ruski odbrambeni kompleks aktivno povećava proizvodnju za podršku specijalne vojne operacije, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin otvarajući sednicu Vojno-industrijske komisije.

„Danas domaća odbrambena industrija stvara savremeno i po mnogo čemu jedinstveno naoružanje i tehniku, aktivno povećava obim proizvodnje kako bi što bolje obezbedila jedinice i formacije koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji, povećava proizvodnju civilnih proizvoda za kojima je sve veća potražnja kako kod nas, tako i u inostranstvu“, rekao je predsednik.

On je istakao da je blagovremeno i potpuno obezbeđivanje naoružanja snaga koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji strateški zadatak zemlje.

Kako je naveo, ove godine su preduzeća odbrambene industrije uspela da održe stabilan tempo rada i čak umnože svoju proizvodnju u nekim oblastima.

Prema njegovim rečima, preduzeća odbrambene industrije moraju aktivnije da razvijaju proizvodne kapacitete, uvode napredne tehnologije i posvećuju veću pažnju kvalitetu vojnih proizvoda.

On je dodao da je dao niz naloga za dopunu rasporeda isporuka sredstava za protivbaterijsku borbu i PVO za 2024. godinu, kao i da je potrebno povećanje obima proizvodnje ovog naoružanja.

Predsednik je u vezi sa specijalnom operacijom naložio da se precizira obim novog državnog programa naoružanja.

„Zbog niza faktora, značajno se povećavaju potrebe za naoružanjem, vojnom i specijalnom tehnikom. To je vezano sa sprovođenjem specijalne vojne operacije, neviđenog sankcionog pritiska na Rusiju i povećanjem veličine naših oružanih snaga, pojavom novih jedinica i formacija“.

Šef države takođe je skrenuo pažnju na činjenicu da su za osam meseci ove godine organizacije vojno-industrijskog kompleksa uspele da održe stabilan tempo rada i ne samo da ispune raspored isporuke uopšte, već i da povećaju proizvodnju vojnih proizvoda u određenim oblastima.

Prema njegovim rečima, proizvodnja glavnih tipova oklopnih vozila udvostručena je od prošle godine, a utrostručena je proizvodnja naoružanja za kojim postoji posebna potražnja.

1 COMMENT

  1. Kako to zove ovaj ruski Kim rat??? Specijalna vojna operacija?? Hahahahahahaha. E moj specijalis – nesto ti se specijalno ova specijalna akcija dobro oduzila. Mozda da je manje specijalna – imao bi manje zrtava?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here