pixabay.com

Još jedan državni praznik je odmah iza ugla za one australijske države koje obeležavaju Praznik rada ili Prvi Kraljev rođendan. Poznat kao “oktobarski dugi vikend”, ACT, Novi Južni Vels, Južna Australija, Kvinslend i neki delovi Tasmanije će imati državni praznik u ponedeljak, 2. oktobra. Kraljev rođendan Zapadna Australija obeležava 25. septembra ove godine, dok ga Severna teritorija ove godine propušta. U međuvremenu, Viktorija još ima dug vikend sa državnim praznikom AFL poslednjeg dana 29. septembra.

Kada god dođe neki državni praznik, uvek je pomalo zbunjujuće koje će prodavnice biti otvorene, te je ovo upravo pregled radnog vremena najposećenijih radnji u Australiji.

Vulvorts  – Sve prodavnice ovog lanca supermarketa će biti otvorene u svim državama i teritorijama osim u Južnoj Australiji, gde će većina prodavnica biti otvorena. Pojedinačno radno vreme

će se menjati od prodavnice do prodavnice, tako da se kupcima savetuje da provere na sajtu radno vreme pojedinih supermarketa.

Kols – Supermarketi u ACT i NSW biće otvoreni na Praznik rada, kao i prodavnice u Kvinslendu tokom dugog vikenda kraljevog rođendana 2. oktobra.?

U Južnoj Australiji, većina Kols prodavnica će biti zatvorena na Praznik rada. U Viktoriji, tokom državnog praznika, 29. septembra, supermarketi će ostati otvoreni.

Likvilend i Vintidž podrumi – sve lokacije u NSW, Kvinslendu i biće otvorene 2. oktobra, dok će u Južoj Australiji za Praznik rada biti samo neke radnje otvorene.

Big W – prodavnice širom zemlje biće otvorene sa svojim uobičajenim radnim vremenom 2. oktobra. Samo u Južnoj Australiji, većina prodavnica će biti zatvorena.

Kmart – prodavnice su otvorene, ali će raditi skraćeno u Kvinslendu, NSW. U Južnoj Australiji će radnje uglavnom biti zatvorene, a i one koje budu bile otvorene, radiće skraćeno.

U Viktoriji, Tasmaniji i Zapadnoj Australiji prodavnice će raditi uobičajeno.

Target – prodavnice će biti otvorene, ali će raditi po skraćenom radnom vremenu u Kvinslendu, NSW, VA i ACT. U Južnoj Australiji sem Target Centrpointa, koji će raditi skraćeno, sve ostale radnje će biti zatvorene. Radnje u Viktoriji i Tasmaniji rade normalno.

Banings – sve radnje u svim državama i teritorijama će biti otvorene 2. oktobra, ali će raditi skraćeno.

Vestfield – u Kvinslendu će se centri otvoriti u 10 ujutro, a vreme zatvaranja je između 16 i 17 sati. U NSW i ACT radno vreme će se razlikovati, ali većina njih će se zatvoriti pre 18 sati, dok će u Južnoj Australiji svi tržni centri biti zatvoreni.

Best and Less – Sve prodavnice u Kvinslend i Zapadnoj Australiji će raditi uobičajeno, u NSW neke radnje će biti zatvorene, u Južnoj Australiji sve su otvorene sem jedne Mt Gambier, dok su u Viktoriji, ACT, NT i Tasmaniji sve prodavnice otvorene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here