Radojičić: Gregorijan ne zna šta priča o Brčkom

0

Predsednik parlamenta RS Igor Radojičić
 

Radojičić je istakao da su pokušaji visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da, po pitanju snabdevanja Brčkog električnom energijom, donese odluku u septembru prošle godine, značajno, i pravno i praktično, iskomplikovali situaciju i nisu doveli do njenog rešenja.

 

 

 

Reagujući na izjavu supervizora za Brčko Rafija Gregorijana u kojoj tvrdi da "iz razloga poznatih samo koaliciji predvođenoj SNSD-om, RS i dalje odbija da dopusti Brčkom da bude deo pravnog okvira za snabdevanje električnom energijom u BiH", Radojičić je rekao da ne može da prihvati ovu ocenu supervizora za distirkt Brčko.

 

"Ne mogu prihvatiti ocene da je RS kriva ili odgovorna, jer Brčko nema problem u snabdevanju strujom nego, kao i RS, ima problem sa lošim odlukama visokog predstavnika iz septembra prošle godine", rekao je Radojičić.

 

On kaže da te odluke nisu bile takve, nametnute, do sada bi imali konkretnija i bolja rešenja.

 

"Ali, mi ćemo da nastavimo da razgovaramo i sa visokim predstavnikom i sa supervizorom za distrikt Brčko kako bi se to pitanje, kao i pitanje supervizije i konačne arbitraže za Brčko, konačno završilo", rekao je Radojičić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here