Foto: MN Press
Dejan Radonjić

Košarkaši Crvene zvezde igraju ovog četvrtka od 19 sati protiv Zenita meč 18. kola Evrolige u hali “Aleksandar Nikolić”.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić dao je najavu za meč protiv Zenita na kraju godine u Evroligi.

Crveno-beli će pokušati da protiv četvrtoplasiranog tima takmičenja da uhvate dodatni priključak za plasman u plej-of.

– Raspored je takav da jako brzo igramo meč sa Zenitom. Meč u Rusiji smo odigrali jako dobro i slavili, a sada nam sledi nova. Očekujem da će proizvesti dodatnu motivaciju, da odigraju na nivou na kome su – počeo je Radonjić.

Zenit igra jako dobro, posebno u poslednje vreme.

– Pokazali su jako puno, imaju samo šest poraza, imaju veliki kvalitet, četvrti su i imaju puno razloga da se nadaju plej-ofu i šansu da nakon toga odu dalje. Zenit je u dosadašnjem delu takmičenja čak pet puta slavio u gostima, to je jako bitan podatak i navodi nas da stepen oprezan kod nas veći.

Zvezda će i ovaj meč biti bez Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca.

– Svesni smo da u oba pravca moramo da budemo kvalitetni. Nedostajaće nam dva značajna igrača, zato moramo da damo korak više kako bismo došli u poziciju da možemo da pobedimo.

Pozvao je i navijače da pruže podršku.

– Očekujem reakciju sa tribina i da nam podrška bude takva da igrači osete da mogu više od svojih mogućnosti. Nadam se i očekujem najlgasniju atmosferu u ovoj godini – dodao je crnogorski trener.

Pred meč sa Zenitom govorio je i kapiten Branko Lazić.

– Posle jako dobre prikazane igre u Rusiji podigli formu. U naletu smo, nadam se da ćemo zadržati ritam. Neće biti lako protiv Zenita, napadačka su ekipa i igraju na veliki broj poena. Ipak, očekujem da ćemo uz pomoć navijača doći do nove pobede u Evroligi – dodao je Lazić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here